ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κρίσιμη επίσκεψη της επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού της ΕΚΤ

Κρίσιμη επίσκεψη της επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού της ΕΚΤ
Η Ντανιέλ Νουί, επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού της ΕΚΤ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην Αθήνα θα βρεθεί σήμερα και αύριο η Ντανιέλ Νουί, επικεφαλής του εποπτικού συμβουλίου του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) της ΕΚΤ για να αξιολογήσει εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Η επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού θα έχει συναντήσεις με στελέχη της κυβέρνησης, της Τράπεζας της Ελλάδος και τις διοικήσεις των τραπεζών για την πορεία υλοποίησης των αναθεωρημένων πλάνων αναδιάρθρωσης των τραπεζών, με έμφαση τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και τη διεύρυνση των πηγών ρευστότητας.

Στο επίκεντρο θα βρεθεί και η αξιολόγηση των Διοικητικών Συμβουλίων των τραπεζών. Αν και κάποιες πληροφορίες έφεραν τον SSM να έχει ενστάσεις για κάποιες πτυχές του πρόσφατου νόμου για την αξιολόγηση των τραπεζικώβ διοικήσεων θεωρώντας ότι η έγκριση ή όχι της επάρκειας των διοικήσεων είναι θέμα του επόπτη, αυτές δεν επιβεβαιώνονται από την ΕΚΤ.

Σημειώνεται πως μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου θα πρέπει να θεσπιστεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σε συνεργασία με ένα εξωτερικό σύμβουλο πρόγραμμα για την αξιολόγηση των Διοικήσεων των τραπεζών και την αντικατάσταση των μελών που δεν πληρούν τα κριτήρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ