ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τα πρώτα ειδοποιητήρια σχεδιάζει να στείλει το Υπουργείο Οικονομικών στους ανασφάλιστους οδηγούς!

Τα πρώτα ειδοποιητήρια σχεδιάζει να στείλει το Υπουργείο Οικονομικών στους ανασφάλιστους οδηγούς!
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα πρώτα ειδοποιητήρια σχεδιάζει να στείλει το Υπουργείο Οικονομικών στους ανασφάλιστους οδηγούς και τα τσουχτερά πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα είναι πλέον γεγονός.

Ένα ανασφάλιστο όχημα, δεν κοστίζει ακριβά -στην κυριολεξία- στον οδηγό, μόνο σε περίπτωση ατυχήματος. Ένα ανασφάλιστο όχημα μπορεί να σας κοστίσει «ακριβά» και να σας οδηγήσει ακόμη και σε μακροχρόνιες δικαστικές περιπέτειες...

Αυτό που πρέπει να ξέρετε

Είναι εύκολα αντιληπτό ότι οι κάτοχοι των ανασφάλιστων οχημάτων δεν αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα του ζητήματος. Αν αναλογιστεί κανείς πως σήμερα κυκλοφορούν περίπου ένα εκατομμύριο ανασφάλιστα οχήματα των οποίων οι κάτοχοι βρίσκονται αντιμέτωποι με σοβαρές διοικητικές και ποινικές κυρώσεις, όπως, μεταξύ άλλων, αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος ή για τρία χρόνια σε περίπτωση υποτροπής, αλλά και φυλάκιση από δύο μήνες έως έναν χρόνο και επιβολή χρηματικής ποινής.

Σε περίπτωση ατυχήματος ή δυστυχήματος, με δική σας υπαιτιότητα, κινδυνεύετε να βρεθείτε σοβαρά εκτεθειμένος, μη διαθέτοντας κάλυψη αστικής ευθύνης προς τρίτους. Στο πλαίσιο αυτό, είναι κρίσιμο να αντιληφθούν οι οδηγοί πως το θέμα της ασφάλισης του αυτοκινήτου παύει να είναι προσωπικό, αφού έχει κοινωνικές προεκτάσεις, εξαιτίας των συνεπειών που έχει.

Αυτό που οι περισσότεροι δε γνωρίζουν είναι πως ένα όχημα, ακόμη και ακινητοποιημένο, πρέπει να είναι ασφαλισμένο, σε άλλη περίπτωση είναι παράνομο. Μη αναγκαία ασφάλιση του οχήματος είναι εφόσον ο οδηγός έχει καταθέσει τις πινακίδες (διαδικασία ακινησίας). Σε διαφορετική περίπτωση η αστική ευθύνη είναι υποχρεωτική κάλυψη για όλα τα οχήματα.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε

Ο νόμος λοιπόν, τίθεται σε εφαρμογή. Το Υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία και έπειτα από τον έλεγχο και τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων, βάζει τέλος. Σύντομα, πρόκειται να στείλει τα πρώτα ειδοποιητήρια στους οδηγούς, ενώ στο πλαίσιο αυτό, όλοι οι κάτοχοι των ανασφάλιστων οχημάτων θα ειδοποιούνται ηλεκτρονικά, έχοντας περιθώριο οκτώ ημερών ώστε να προσκομίσουν το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, αφού πρώτα καταβάλλουν το ορισθέν παράβολο.

Το θέμα είναι, για όλους όσοι δεν γνωρίζουν, πως σήμερα η διαδικασία της ασφάλισης έχει γίνει ευκολότερη από ποτέ, καθώς ένας οδηγός μπορεί σε λιγότερο από 5 λεπτά, να αποκτήσει ακόμα πιο οικονομικά, μέσω διαδικτύου, το πρόγραμμα ασφάλισης που ταιριάζει στις ανάγκες του.

Στη συνέχεια μπορεί να εκτυπώσει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο από οποιονδήποτε εκτυπωτή και να είναι κατ’ αυτόν τον τρόπο ασφαλείς και καθόλα νομοταγείς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ