ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το Alba Executive MBA μέσα από τα μάτια των αποφοίτων του

Το Alba Executive MBA μέσα από τα μάτια των αποφοίτων του

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα για διευθυντικά στελέχη ξεκινά τον νέο του κύκλο

Το Executive MBA του Alba Graduate Business School, The American College of Greece ξεκινά σύντομα την τέταρτη τάξη του. Για ακόμη μία φορά, έμπειρα διευθυντικά στελέχη από όλους τους τομείς της ελληνικής οικονομίας θα ενισχύσουν τις γνώσεις τους σε θέματα Στρατηγικής, Ηγεσίας και Εταιρικής Ανανέωσης μέσα από ένα καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών διαμορφωμένο ώστε να βρίσκεται στην αιχμή των εξελίξεων, σε ένα διαρκώς μεταλλασσόμενο και ψηφιακά μετασχηματιζόμενο περιβάλλον.

Το Alba Εxecutive MBA απευθύνεται αποκλειστικά σε διευθυντικά στελέχη όλων των κλάδων με τουλάχιστον 10 χρόνια προϋπηρεσίας. Οι συμμετέχοντες επιλέγονται μετά από αυστηρή διαδικασία αξιολόγησης, με καθοριστικό κριτήριο την επιτυχή επαγγελματική τους σταδιοδρομία, αποκτώντας, έτσι, την ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα εξαιρετικό δίκτυο επαφών με καταξιωμένους επαγγελματίες. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες του Alba Εxecutive MBA έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν από κορυφαίους καθηγητές που προέρχονται από μερικά από τα πιο φημισμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού, όπως οι P. Capelli (Wharton), M. Jacobides (LBS), D. Dubois (INSEAD), S. Cantale (IMD), Iveta Brigis (University of Michigan/Google), Om Narasimhan (LSE), Tensie Wheelan (NYU). Παράλληλα, εξειδικευμένοι coaches του Alba παρακολουθούν τους συμμετέχοντες και την εξέλιξή τους κατά τη διάρκεια του προγράμματος μέσω της διαδικασίας του coaching.

Οι απόφοιτοι του Alba Εxecutive MBA, όλοι και όλες τους στελέχη που κατέχουν καίριες θέσεις σε επιτυχημένες εταιρείες, μιλούν για ένα πρόγραμμα μοναδικό στο είδος του για τα ελληνικά δεδομένα, το οποίο λειτούργησε για τους ίδιους ως καταλύτης γνώσης, εξέλιξης και ενδυνάμωσης.

Για τον Σταύρο Δημητριάδη, CEO της Resoul Hellas SA, το Alba Εxecutive MBA ήταν «ένα ταξίδι γνώσεων και εμπειριών» το οποίο, όπως εξήγησε, του έδωσε την ευκαιρία να διερευνήσει νέους τρόπους τόσο για την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας του, όσο και για την προσωπική του εξέλιξη. «Αυτό το ταξίδι το απόλαυσα πραγματικά και το προτείνω σε οποιονδήποτε θέλει να επεκτείνει τους ορίζοντές του!» κατέληξε.

«Είχα την ευκαιρία όχι μόνο να ανανεώσω τις γνώσεις μου σχετικά με τους θεμελιώδεις οικονομικούς και λειτουργικούς κανόνες του επιχειρηματικού παιχνιδιού αλλά και να ενημερωθώ για διαφορετικές προσεγγίσεις διοίκησης και ηγεσίας, οι οποίες με βοήθησαν να σκεφτώ διαφορετικά και να ανακαλύψω εναλλακτικούς τρόπους για να ξεπεράσω τις προκλήσεις και τις απαιτήσεις της σημερινής μου θέσης» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Κωνσταντίνος Κατσούλης, Εμπορικός Διευθυντής της Navarino S.A., μιλώντας για την εμπειρία της συμμετοχής του στο πρόγραμμα.

«Πριν από δύο χρόνια, άνοιξα την πόρτα του Alba με απλή περιέργεια. Τώρα την κλείνω πίσω μου με μεγάλο ενθουσιασμό!» δήλωσε, με τη σειρά της, η CFO της εταιρείας Arkas Hellas, Ράνια Χατζηπαναγιώτου.

«Αυτό που εκτιμώ ως ένα από τα πιο καθοριστικά στοιχεία του προγράμματος, στο οποίο συνέβαλαν καίρια η κουλτούρα και οι άνθρωποι του Alba, ήταν η ατμόσφαιρα εποικοδομητικής αλληλεπίδρασης που από την αρχή δημιουργήθηκε στην τάξη και διατηρήθηκε μέχρι το τέλος, παρά τις απρόοπτες συνθήκες που αντιμετωπίσαμε στο τελευταίο τρίμηνο. Όλοι ανυπομονούσαμε να φτάσει η ώρα του μαθήματος, προσβλέποντας στη δημιουργική εκτόνωση που μας προσέφερε αυτή η ώσμωση. Το ότι ένα ετερόκλητο σύνολο ισχυρών, στην πλειονότητά τους, προσωπικοτήτων λειτούργησε με σεβασμό, πραγματικό ενδιαφέρον, κατανόηση, ευαισθησία, χιούμορ, δυναμισμό, αλληλοϋποστήριξη, υγιή άμιλλα και συγκρότησε μια πολύ δεμένη ομάδα με υψηλό επίπεδο και επιδόσεις, ήταν από τα σημαντικότερα οφέλη του προγράμματος», υπογράμμισε η Group Chief Legal Counsel του ομίλου Ogilvy, Τέτη Τσεκούρα.

Η Δήμητρα Καλαντώνη, Υπεύθυνη Εμπορικής Λειτουργίας του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και Πρόεδρος-Διευθύνουσα Σύμβουλος στη μη Κυβερνητική Οργάνωση «Εξέλιξη Ζωής», ενθάρρυνε τα στελέχη που ενδιαφέρονται να διευρύνουν τις γνώσεις τους αλλά και να εξερευνήσουν νέα μονοπάτια στην επαγγελματική τους σκέψη, να ανακαλύψουν το Alba Εxecutive MBA: «Μία μοναδική ευκαιρία να επανεκκινήσετε, να επαναδημιουργήσετε και να φανταστείτε ξανά το μέλλον σας, να θέσετε νέους στόχους και να καλωσορίσετε τον νέο out-of-the-box τρόπο σκέψης σας – ο καλύτερος τρόπος να συμβάλετε στην αυτοβελτίωσή σας, να μεταμορφώσετε το επαγγελματικό σας μέλλον… Να γίνετε η καλύτερη εκδοχή τους εαυτού σας!»

Δύο χρόνια μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, ο CEO της ΕΜΕΚ ΑΕ, Ηλίας Σταμούλης, θυμάται το Alba Executive MBA ως ένα σπουδαίο ταξίδι. Ώρες διαβάσματος, απαιτητικά και ενδιαφέροντα projects, βαθιά γνώση και πολύτιμες εμπειρίες. «Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν εξαιρετικό επίπεδο και η ομάδα μας ήταν γεμάτη ενέργεια. Είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε, να περάσουμε ωραίες στιγμές και να διδαχθούμε από κορυφαίους γνώστες του επιχειρείν. Με ενέπνεε ιδιαίτερα το περιβάλλον του Alba και έπιανα τον εαυτό μου συχνά να θέλει να παραμείνει στο εργαστήριο, να συνεχίσει να πειραματίζεται με νέα εργαλεία και έννοιες. Και το πιο σημαντικό: Ό,τι μάθαινα μπορούσα –και συνεχίζω– να το εφαρμόζω στην επιχείρηση που διοικώ, βρίσκοντας νέες λύσεις και εναλλακτικές απαντήσεις σε αληθινά προβλήματα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ