ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τεχνολογία χωρίς εμπόδια επιδιώκει ο Κωτσόβολος

Τεχνολογία χωρίς εμπόδια επιδιώκει ο Κωτσόβολος

Μια τεχνολογία προσβάσιμη σε όλους, διευκολύνοντας τα άτομα με αναπηρίες να έχουν μια καλύτερη ζωή, επιδιώκει η Κωτσόβολος μέσα από το νέο πρόγραμμα της με την επωνυμία «Τεχνολογία χωρίς Εμπόδια».

Σκοπός της πρωτοβουλίας, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της σχετικής διαδικτυακής παρουσίασης, είναι να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε οι άνθρωποι με αναπηρία να έχουν ίση πρόσβαση στην τεχνολογία.

Μεταξύ άλλων, η πρωτοβουλία περιλαμβάνει:

  • Την αναβάθμιση των φυσικών καταστημάτων της εταιρείας για να προσφέρουν ένα υψηλό επίπεδο προσβασιμότητας και εμπειρίας στους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα,
  • την καλύτερη δυνατή πλοήγηση στα ψηφιακά μέσα της εταιρίας με ειδικό μενού προσβασιμότητας για άτομα με αναπηρίες,
  • την εκπαίδευση του προσωπικού της εταιρίας για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των ανθρώπων με αναπηρία, την ανάδειξη τεχνολογιών που διευκολύνουν τη ζωή, την εργασία ή την ψυχαγωγία τους, όπως τα χαρακτηριστικά προσβασιμότητας προϊόντων, όπως φορητοί υπολογιστές, smartphones, τηλεοράσεις,
  • τη διερεύνηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν άνθρωποι με αναπηρία στο σπίτι τους ή στις δραστηριότητές τους με σκοπό την απόκτηση γνώσης και εύρεση λύσεων για τις ανάγκες τους.

Επίσης, όπως ανέφερε ο Γιάννης Βασιλάκος, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Κωτσόβολος, Dixons South-East Europe, στα πλάνα περιλαμβάνεται και η διάθεση εξειδικευμένων προϊόντων τεχνολογίας για άτομα με αναπηρία, όπως, για παράδειγμα, ειδικά χειριστήρια για παιχνιδομηχανές.

Στην πρωτοβουλία της Κωτσόβολος συμμετέχουν ακόμη εταιρείες όπως η Microsoft και η Samsung αλλά και η εταιρεία ερευνών MRB. Παράλληλα, σε συνεργασία με την ΕΛΕΠΑΠ, η Κωτσόβολος προχωρά σε σειρά μετατροπών και επεμβάσεων στα καταστήματά της με σκοπό να παρέχει ένα πολύ υψηλό επίπεδο προσβασιμότητας και εμπειρίας. Οι έλεγχοι και οι επεμβάσεις θα είναι μία συνεχής διαδικασία, με στόχο τη βελτίωση της προσβασιμότητας όλων των καταστημάτων του δικτύου.

Ο κ. Βασιλάκος δήλωσε για το πρόγραμμα:

«Με την πρωτοβουλία «Τεχνολογία χωρίς Εμπόδια», επιθυμούμε να ευαισθητοποιήσουμε όλους τους ανθρώπους, αλλά και να αφυπνίσουμε το δικό μας οικοσύστημα να εργαστεί διασφαλίζοντας την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία, τόσο στα καταστήματά μας, όσο και στα προϊόντα που προσφέρουμε. Ευελπιστούμε μέσα από αυτήν την πρωτοβουλία να αποτελέσουμε το παράδειγμα για ένα κόσμο που κάθε άνθρωπος θα έχει ίση πρόσβαση σε προϊόντα και υπηρεσίες τεχνολογίας που θα κάνουν τη ζωή του καλύτερη. Μέσα από αυτό το ταξίδι, δίνεται και σε εμάς η ευκαιρία να δούμε τους εαυτούς μας κατάματα, να εξοικειωθούμε και να βελτιωθούμε, χωρίς να φοβόμαστε να αγγίξουμε ευαίσθητα θέματα, όπως αυτό της αναπηρίας. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το ταξίδι είναι μακρινό, ωστόσο κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, ώστε να το κάνουμε όσο πιο σύντομα γίνεται επωφελές για όλους τους ανθρώπους που έχουν αναπηρίες και δεσμευόμαστε ότι θα το κρατήσουμε ζωντανό, τόσο στον επιχειρησιακό μας σχεδιασμό, όσο και στην κουλτούρα της εταιρίας μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ