«Τάξη» στη διαφημιστική δαπάνη των τραπεζών με νομοθετική ρύθμιση
Διάταξη για τη διαφάνεια στη διαφημιστική δαπάνη των τραπεζών κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή σε συνέχεια όσων είχε εξαγγείλει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στις 23 Φεβρουαρίου.
Με αφορμή την υπόθεση του φερόμενου ως κυκλώματος δημοσιογράφων-εκβιαστών, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης είχε καλέσει στις 23 Φεβρουαρίου τις διοικήσεις των τραπεζών και των υπόλοιπων φορέων του χρηματοπιστωτικού τομέα να αναρτούν δημόσια όλες τις δαπάνες τους για χορηγίες και διαφημίσεις μέχρι το επίπεδο του τελικού αποδέκτη.
Στη βάση αυτή είχε ξεκαθαρίσει πως η κυβέρνηση θα προχωρούσε με ταχείς ρυθμούς στη σύνταξη σχεδίου νόμου που θα προάγει τη διαφάνεια και τη διαύγεια στο χρηματοπιστωτικό τομέα. Σήμερα κατατέθηκε σχέδιο νόμου στο οποίο έχει ενσωματωθεί η διάταξη για τη διαφάνεια στη διαφημιστική δαπάνη των τραπεζών.
Στο άρθρο 6 αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι όλα τα πιστωτικά ιδρύματα που έχουν έδρα την Ελλάδα, καθώς και τα υποκαταστήματα τους που λειτουργούν στην αλλοδαπή, εκτός αν έχουν εξαιρεθεί από την εφαρμογή του νόμου 4261/2014, υποχρεούνται να δημοσιεύουν ετησίως και σε ενοποιημένη βάση πληροφορίες για όλες τις πληρωμές που έγιναν εντός της οικείας οικονομικής χρήσης, ιδίως πληρωμές για λόγους διαφήμισης, προβολής ή προώθησης συμπεριλαμβανομένων των πληρωμών λόγω χορηγιών κάθε είδους, οι οποίες:
Α) έχουν ως άμεσο ή έμμεσο αποδέκτη α) επιχείρηση μέσων ενημέρωσης, β) επιχείρηση ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης, γ) άλλη οντότητα που είναι συνδεδεμένη με τις ανωτέρω επιχειρήσεις κατά την έννοια του άρθρου 42ε παρ5 κ.ν 2190/1920 ή κατά του Διεθνούς Λογιστικού Προτύπου 24.
Β) έχουν ως άμεσο αποδέκτη επιχείρηση διαφήμισης και επικοινωνίας, κατά το μέρος που αφορούν περαιτέρω πληρωμές προς τις επιχειρήσεις της ανωτέρω περιπτώσεως.



Η Φινλανδία θα ενταχθεί στην πρωτοβουλία πυρηνικής αποτροπής του Εμανουέλ Μακρόν
14:30
Υπόθεση Μαζωνάκη: Διευκρινίσεις του ΙΚΠΙ για τη συμμετοχή της γιατρού του Κολωνακίου σε συνέδριο
14:21
«Πρώτο κουδούνι» για τα 20 Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία
14:12
Πιερρακάκης: «Τον Οκτώβριο θα δούμε το πετρέλαιο θέρμανσης - Θα στηρίξουμε τους πολίτες»
14:11