ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Καρανίκας (ΕΣΕΕ) στο CNN Greece: Το άνοιγμα του λιανεμπορίου είναι η ζωή μας

Καρανίκας (ΕΣΕΕ) στο CNN Greece: Το άνοιγμα του λιανεμπορίου είναι η ζωή μας
O πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) κ. Γιώργος Καρανίκας.

Θετική εξέλιξη χαρακτηρίζει το άνοιγμα του λιανεμπορίου ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) κ. Γιώργος Καρανίκας.

Και τονίζει χαρακτηριστικά ότι η οικονομία μάς χρειάζεται για να αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα την πανδημία.

«Η αντιμετώπιση της πανδημίας χρειάζεται την οικονομία» τονίζει χαρακτηριστικά αναφέροντας ότι η σύσκεψη της Δευτέρας στο Υπουργείο Ανάπτυξης συνέβαλε προς αυτή την κατεύθυνση.

«Για εμάς το άνοιγμα του λιανεμπορίου είναι η ζωή μας» αναφέρει χαρακτηριστικά, ελπίζοντας ότι θα συμφωνήσουν οι ειδικοί ώστε από τη Δευτέρα τα καταστήματα να είναι ανοικτά, τηρώντας βέβαια τα μέτρα ασφαλείας.

Επιπλέον, χαρακτηρίζει ιδιαίτερα θετική την κάλυψη του ενοικίου για έναν ακόμη μήνα, αλλά και ότι θα καταβάλλονται για δύο επιπλέον μήνες τα επιδόματα ανεργίας. «Για να υπάρξει κατανάλωση πρέπει να υπάρχει χρήμα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ως προς τη δυσμενή κατάσταση που βρίσκονται οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις, αναφέρει ότι μέχρι στιγμής, με τον έστω πενιχρό τζίρο αλλά και τη στήριξη από την πολιτεία, καταφέραμε να μην έχουμε λουκέτα. Και, μολονότι η εποχή είναι δύσκολη, εκτιμά ότι αν λειτουργήσει η αγορά μπορούν να αποφευχθούν τα χειρότερα.

«Αν λειτουργήσει κανονικά, θα μπορέσει και με τις αναστολές και με στοχευμένα μέτρα και βέβαια με τον εμβολιασμό να επανέλθουμε σε μια μορφή κανονικότητας» την οποία και τοποθετεί μετά το Πάσχα. Ειδικά για το θέμα της ασφάλειας, εμφανίζεται βέβαιος ότι οι καταστηματάρχες θα τηρήσουν τα μέτρα, καθώς ειδικά στα μικρά καταστήματα «είναι η ζωή μας και προσέχουμε περισσότερο».

«Δεν είμαστε εμείς αυτοί που μεγαλώνουμε τα κρούσματα, τηρούμε όλα τα μέτρα και εφόσον ανοίξει η αγορά δεν θα πρέπει να ξανακλείσει» προσθέτει.

Δέλαρ οι μεγάλες εκπτώσεις

Τέλος, εκτιμά ότι και το click in shop θα βοηθήσει να γίνει τζίρος, ειδικά στους κλάδους της ένδυσης και της υπόδησης για τους οποίους το click away δεν λειτούργησε τόσο καλά. Καθώς μάλιστα ξεκινούν οι εκπτώσεις, αναφέρει πως οι δελεαστικές τιμές που θα υπάρχουν θα φέρουν τζίρο. Και αυτό γιατί οι έμποροι θα θελήσουν να ρευστοποιήσουν το εμπόρευμά τους, ρίχνοντας πολύ τις τιμές ώστε να δώσουν επιπλέον κίνητρο στους καταναλωτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ