ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στη Μαριάννα Λάτση το 7,6% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Στη Μαριάννα Λάτση το 7,6% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Στην επενδυτική εταιρεία Latsco Hellenic Holdings S.à r.l., συμφερόντων Μαριάννας Ι. Λάτση, πέρασαν 7.858.571 μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ,  οι οποίες αντιστοιχούν στο 7,6% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Οι μετοχές αυτές ανήκαν στην ολλανδική Reggeborgh, η οποία μειώνει το ποσοστό της στην κατασκευαστική εταιρεία, επιβεβαιώνοντας το σχετικό ρεπορτάζ του CNN Greece. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι πωλήσεις μετοχών από την πλευρά της Reggeborgh θα συνεχιστούν ενώ ανάμεσα στους αγοραστές είναι και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κ. Γιώργος Περιστέρης.

Σημειώνεται ότι πριν τις πωλήσεις των μετοχών, η Reggeborgh κατείχε ποσοστό 30,2% των μετοχών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ενώ από την πλευρά του ο κ. Περιστέρης κατείχε ποσοστό περίπου 16% των μετοχών της εταιρείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τις πωλήσεις, ο κ. Περιστέρης θα ανεβάσει το ποσοστό του στα επίπεδα του 30% με 32% ενώ ακόμη δεν είναι σίγουρο πού θα καταλήξουν οι υπόλοιπες μετοχές της Reggeborgh, αν δηλαδή θα τις αγοράσει η κυρία Μαριάννα Λάτση ή αν θα υπάρξει και τρίτος αγοραστής.

Η ανακοίνωση της Μαριάννας Λάτση

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της κυρίας Λάτση αναφορικά με την αγορά των μετοχών είναι η ακόλουθη:

H επενδυτική εταιρεία Latsco Hellenic Holdings S.à r.l., συμφερόντων Μαριάννας Ι. Λάτση, απέκτησε σήμερα, 12 Μαρτίου 2021, συνολικά 7.858.571 μετοχές της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρείας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ, που αντιστοιχούν στο 7,6% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Η επένδυση σε έναν από τους δυναμικότερα αναπτυσσόμενους ελληνικούς επιχειρηματικούς ομίλους, όπως είναι ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, υποδηλώνει έμπρακτα την εμπιστοσύνη των ελληνικών επενδυτικών κεφαλαίων προς την Ελλάδα, την ελληνική επιχειρηματικότητα και τους Έλληνες εργαζόμενους.

Η επένδυση στον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διευρύνει το υφιστάμενο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της κ. Μαριάννας Ι. Λάτση, η διαχείριση του οποίου γίνεται μέσω του LATSCO Family Office. Οι επενδύσεις περιλαμβάνουν υφιστάμενες από δεκαετίες επενδύσεις στη ναυτιλία, τη διύλιση και εμπορία πετρελαιοειδών, την ενέργεια και την ακίνητη περιουσία, παράλληλα με μία σειρά από πρόσφατες, άμεσες και έμμεσες, επενδύσεις στους τομείς των υπηρεσιών ηλεκτρονικών πληρωμών και ψηφιακής τραπεζικής, σε εταιρείες παροχής σύγχρονων υπηρεσιών ασφαλείας και κυβερνο-ασφάλειας, σε εταιρείες τεχνολογίας καθώς και στον τομέα της ψυχαγωγίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ