ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελλάκτωρ: Ανοικτό το ενδεχόμενο αναβολής της Γενικής Συνέλευσης

Ελλάκτωρ: Ανοικτό το ενδεχόμενο αναβολής της Γενικής Συνέλευσης

Ανοικτό αφήνουν το ενδεχόμενο της αναβολής της αυριανής Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Ελλάκτωρ κύκλοι της αγοράς.

Σε αυτή την περίπτωση, οι εξελίξεις για το μέλλον του Ομίλου μετατίθενται για μετά τις 20 Απριλίου, καθώς εκτιμάται ότι η αναβολή θα έχει διάρκεια περίπου τριών εβδομάδων.

Σημειώνεται ότι με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, αναβολή μπορεί να ζητήσει οποιοσδήποτε μέτοχος κατέχει το 5% του Μετοχικού Κεφαλαίου της επιχείρησης και η διοίκηση της εταιρείας είναι υποχρεωμένη να κάνει δεκτό το αίτημα.

Στην ατζέντα της αυριανής Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης ξεχωρίζει η πρόταση της διοίκησης για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 120,5 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 100 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν για την κάλυψη των αναγκών της ΑΚΤΩΡ.

Στην περίπτωση της Ελλάκτωρ, μια ενδεχόμενη αναβολή θα δώσει επιπλέον χρόνο στις δύο πλευρές -αυτή της Reggeborgh και αυτή των εφοπλιστών Μπάκου και Καϋμενάκη να εξετάσουν εκ νέου τη στρατηγική τους για το μέλλον της εταιρείας.

Εξάλλου, χθες, κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 2020 ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελλάκτωρ κ. Άρης Ξενόφος απηύθυνε κάλεσμα ενότητας συσπείρωσης όλων των ενδιαφερόμενων μερών, προς ένα κοινό όραμα, γεγονός που σημαίνει ότι μέσα στις επόμενες ημέρες δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις σε αυτό το μέτωπο.

Παράλληλα, κύκλοι της Reggeborgh τονίζουν εμφατικά ότι ήρθε για να μείνει ως μέτοχος της Ελλάκτωρ, ξεκαθαρίζοντας ότι όσοι διατείνονται περί του αντιθέτου δεν έχουν ιδέα για το ποια είναι η ολλανδική εταιρεία.

Ουσιαστικά έρχονται να διασκεδάσουν τα όποια σενάρια και δημοσιεύματα περί «δεύτερων σκέψεων» έχουν κυκλοφορήσει τις τελευταίες ημέρες λόγω της αρνητικής εικόνας που έχουν αντικρύσει στα οικονομικά του Ομίλου.

Σημειώνεται ότι χθες η Ελλάκτωρ ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του 2020 με τις ζημιές, κυρίως αυτές του κλάδου των κατασκευών να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Μάλιστα, κύκλοι της αγοράς κάνουν λόγο για μεγάλη αύξηση των προβλέψεων το τελευταίο τρίμηνο του 2020. Και αυτό γιατί η διοίκηση της Ελλάκτωρ εκτιμά ότι θα καταγράψει σημαντικές ζημιές από μια σειρά έργα τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό, γεγονός που επιδείνωσε κατακόρυφα την εικόνα των αποτελεσμάτων του 2020.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ