ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέες επενδύσεις σε ΑΠΕ από τον Βαγγέλη Μαρινάκη

Νέες επενδύσεις σε ΑΠΕ από τον Βαγγέλη Μαρινάκη
INTIME NEWS

Νέες επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, μετά την απόκτηση ποσοστού στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή σχεδιάζει ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Μιλώντας στο Φόρουμ των Δελφών ανέφερε πως η στροφή στην πράσινη οικονομία οδηγεί σε μείωση της ανάγκης για κατανάλωσης πετρελαίου, γεγονός που επηρεάζει τα δεξαμενόπλοια, ενώ παράλληλα ήταν ο βασικός λόγος που οδήγησε στην επένδυση στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Μάλιστα, τόνισε ότι οι επενδύσεις αυτού του τύπου προσφέρουν διπλά οφέλη, καθώς αφενός προσβλέπουν σε κερδοφορία ενώ αφετέρου προστατεύουν το περιβάλλον.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στη ναυτιλία, ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στην αγορά των κοντέινερ, η οποία κινείται σε ύψη ρεκόρ, γεγονός που οφείλεται στην αυξημένη κατανάλωση εντός κατοικιών που προκάλεσε η πανδημία.

Παράλληλα, το τελευταίο τρίμηνο παρατηρείται άνοδος και στην αγορά πλοίων ξηρού φορτίου ενώ η προσδοκία έγκειται στην ανάκαμψη της αγοράς και στα δεξαμενόπλοια αλλά και στα πλοία μεταφοράς τα LNG.

Τόνισε πάντως πως οι αλλαγές φαίνονται στη ναυτιλία αφού έχουν πάρει σάρκα και οστά στην οικονομία ενώ ανέφερε πως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έφερε η πανδημία ήταν ο επαναπατρισμός των πληρωμάτων, μια διαδικασία εξαιρετικά δύσκολη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ