ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΛΠΕ: Με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκαν οι αλλαγές στο καταστατικό

ΕΛΠΕ: Με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκαν οι αλλαγές στο καταστατικό
INTIME NEWS

Με συντριπτική πλειοψηφία ενέκριναν οι μέτοχοι των ΕΛΠΕ τις αλλαγές στο καταστατικό του Ομίλου στο πλαίσιο της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.

Οι εν λόγω αλλαγές ήταν αναγκαίες ώστε το καταστατικό να εναρμονιστεί με τα όσα προβλέπουν οι νόμοι για την εταιρική διακυβέρνηση ενώ δεκτές έγιναν και οι προτάσεις του ΤΑΙΠΕΔ που αφορούσαν την απευθείας εκλογή από το Δημόσιο των δύο πέμπτων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς επίσης και για την πολιτική καταλληλότητας των μελών του.

Συγκεκριμένα, οι συνολικές αλλαγές στο καταστατικό εγκρίθηκαν από το 99,75% των μετόχων που συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση ενώ τις προτάσεις του ΤΑΙΠΕΔ υπερψήφισε το 96,48% των συμμετεχόντων.

Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ανδρέας Σιάμισιης, παρουσίασε το στρατηγικό πλάνο Vision 2020-2025 το οποίο σκοπό έχει να μετασχηματίσει τα ΕΛΠΕ ώστε να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που προκύπτουν από την μετάβαση στην «πράσινη» ενέργεια, προστατεύοντας ταυτόχρονα τις παραδοσιακές.

To πλάνο Vision 2020-2025

Αναλυτικά, ανάμεσα στις βασικές προτεραιότητες του Vision 2020-2055 είναι η περιβαλλοντική αναβάθμιση του ομίλου. Πρόκειται μια διαδικασία που ξεκινά σήμερα και έχει ορίζοντα 20 έως και 30 ετών ενώ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος καθώς και τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών όπως αυτή του πράσινου υδρογόνου, των βιοκαυσίμων και της δέσμευσης διοξειδίου του άνθρακα.

Αντίστοιχα, ο όμιλος στοχεύει στην ευρύτερη ενεργειακή μετάβασή του δίνοντας σημαντική έμφαση στις ΑΠΕ. Στο σκέλος αυτό τα ΕΛΠΕ έχουν ήδη διπλασιαστεί το χαρτοφυλάκιο των έργων τους, μεγάλο μέρος των οποίων θα τεθεί σύντομα σε λειτουργία ενώ αναμένονται και άλλες εξαγορές «πράσινων» ενεργειακών μονάδων.

Σημαντικό κομμάτι του σχεδίου μετασχηματισμού αφορά το κομμάτι της εταιρικής δομής αλλά και της εταιρικής διακυβέρνησης του Ομίλου, ώστε τα ΕΛΠΕ να λειτουργούν σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η σχετική νομοθεσία που ψηφίστηκε από σχεδόν σύσσωμη την ελληνική Βουλή.

Παράλληλα, εξετάζεται σοβαρά η δημιουργία μιας εταιρείας holding η οποία θα έχει ως θυγατρικές τις επιμέρους δραστηριότητες. Η αλλαγή αυτή έχει μια σειρά από πλεονεκτήματα, όπως για παράδειγμα τη βελτιωμένη χρηματοδοτική ικανότητα του κάθε τομέα ξεχωριστά αλλά και τη σωστή διακυβέρνηση.

Τέλος, αλλαγές αναμένεται να υπάρξουν και στο branding του Ομίλου, καθώς ζητούμενο για την εταιρεία είναι να ξαναδεί την ταυτότητα και το όνομα του ομίλου και να εντάξει τις δραστηριότητες και το θέμα των ΑΠΕ διατηρώντας όμως τις ονομασίες και τα λογότυπα ΕΛΠΕ και ΕΚΟ που είναι ιδιαίτερα αναγνωρίσιμα και δημοφιλή. Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζεται η προβολή της νέας ομιλικής ταυτότητας η οποία θα συμβαδίζει με την ατζέντα ESG.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ