ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η AFI δίνει λύση στην ανεργία και στηρίζει το δικαίωμα στη χρηματοδότηση

Η AFI δίνει λύση στην ανεργία και στηρίζει το δικαίωμα στη χρηματοδότηση

Το δικαίωμα στη χρηματοδότηση υποστηρίζει η Action Finance Initiative, παρέχοντας μικροδάνεια μέχρι 12.500 ευρώ και δωρεάν επιχειρηματική καθοδήγηση σε ανέργους και μικροεπιχειρηματίες, που είναι αποκλεισμένοι από τον τραπεζικό δανεισμό, δίνοντας τους την ευκαιρία να δημιουργήσουν τη δική τους θέση εργασίας και να αναπτυχθούν.

Η Action Finance Initiative (AFI) είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία, η οποία ιδρύθηκε το 2014 στην Αθήνα από την ActionAid Hellas και τη γαλλική οργάνωση ADIE και πλέον δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα μέσω των γραφείων της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Έχοντας ως στόχο την ισότητα οικονομικών ευκαιριών και την καταπολέμηση της ανεργίας, η AFI βοηθάει με μικροδάνεια ανέργους να υλοποιήσουν την επιχειρηματική τους ιδέα και μικροεπαγγελματίες να συνεχίσουν και να ενισχύσουν τη δραστηριότητά τους.

Υποστηρίζοντας την επιχειρηματικότητα, η ΑFI προωθεί την αυτοαπασχόληση, μειώνει την ανεργία και βοηθάει τους επιχειρηματίες να πετύχουν οικονομική ανεξαρτησία, έτσι ώστε κι αυτοί με τη σειρά τους να δημιουργήσουν ανταποδοτικά οφέλη στην ελληνική κοινωνία. Στα επτά χρόνια λειτουργίας της η AFI έχει εκταμιεύσει πάνω από 5.000.000 ευρώ για τη χρηματοδότηση 530 μικρών επιχειρήσεων και ανέργων, έχουν δημιουργηθεί πάνω από 800 νέες θέσεις εργασίας ενώ 1 στους 2 νέους επιχειρηματίες ήταν πρώην άνεργος και 3 στα 5 εγκεκριμένα εγχειρήματα αφορούν στην ίδρυση νέας επιχείρησης.

Παράλληλα, η AFI βοηθάει και σταθεροποιεί τις νεοσύστατες ή και υφιστάμενες επιχειρήσεις, παρέχοντας δωρεάν εκπαίδευση και συμβουλευτική υποστήριξη, τόσο πριν όσο και μετά τη χρηματοδότηση επιδιώκοντας να προσφέρει στους Έλληνες επιχειρηματίες τα απαραίτητα εφόδια που θα τους βοηθήσουν να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε βιώσιμες επιχειρήσεις και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Η AFI προσκαλεί όσους χρειάζονται ένα μικρό κεφάλαιο κίνησης ή επενδυτικό κεφάλαιο για να ιδρύσουν τη δική τους επιχείρηση ή να αναπτύξουν την υφιστάμενη εταιρία τους να παρακολουθήσουν κάποια από τις επόμενες διαδικτυακές ενημερώσεις, συμπληρώνοντας την αίτηση ενδιαφέροντος στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.afi.org.gr/el/apply

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την AFI μπορείτε να επισκεφθείτε το https://www.afi.org.gr/.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ