ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Mytilineos: Αναβάθμιση από τη Standard and Poor’s

Mytilineos: Αναβάθμιση από τη Standard and Poor’s

Τις προοπτικές της Mytilineos αναβάθμισε ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor’s προβλέποντας μεγάλη αύξηση κερδών αλλά και συνέχεια στην αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, σε έκθεσή του, ο οίκος αναβαθμίζει το outlook της Mytilineos σε θετικό από σταθερό, ενώ παράλληλα αναγνωρίζει την αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας παρά το ρευστό διεθνές περιβάλλον και τις προκλήσεις της ενεργειακής και υγειονομικής κρίσης.

Οι αναλυτές της S&P αναφέρουν παράλληλα την προοπτική περαιτέρω αναβάθμισης με γνώμονα τις επιδόσεις, κυρίως στο κομμάτι των ΑΠΕ. Με τον τρόπο αυτό επιβεβαιώνει και τις πρόσφατες εκθέσεις που αναβαθμίζουν την τιμή στόχο για την εταιρεία σε τιμές αρκετά πάνω από τα 20 ευρώ.

Παράλληλα, η S&P προβλέπει σημαντική αύξηση κερδών, καθώς και συνέχιση των καλών επιδόσεων, θεωρώντας πως ο Τομέας Ανάπτυξης Ανανεώσιμων πηγών και Αποθήκευσης Ενέργειας θα αναχθεί σε βασικό πυλώνα της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, σε απόλυτου αριθμούς, η S&P εκτιμά πως η χρήση του 2021 αναμένεται να κλείσει με EBITDA κοντά στα 350 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 150 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από τον τομέα της μεταλλουργίας και τα 130 εκατ. ευρώ από τον τομέα ενέργειας. Παράλληλα ο οίκος αναθεωρεί προς τα πάνω την εκτίμησή του για τα EBITDA του 2022 στα 500-550 εκατ. ευρώ (από 340 – 360 εκατ. ευρώ προηγουμένως) με περαιτέρω ανοδικό περιθώριο για το 2023.

Επιπλέον, η Mytilineos διαχειρίστηκε με επιτυχία τις ρευστές συνθήκες της αγοράς τους τελευταίους 18 μήνες και είναι έτοιμη να προχωρήσει σε ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της το 2022, με την ολοκλήρωση της μεγάλης επένδυσης που βρίσκεται σε εξέλιξη. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο οίκος, η Mytilineos έχει κατοχυρώσει τη θέση της και είναι έτοιμη να ενισχύσει περαιτέρω την κερδοφορία της το 2022.

Τέλος, η εταιρεία πραγματοποίησε σημαντική πρόοδο στις ΑΠΕ και την αποθήκευση ενέργειας, διασφαλίζοντας και διαθέτοντας έργα ανανεώσιμης ενέργειας και καθιερώνοντας τον κλάδο ως βασικό πυλώνα του χαρτοφυλακίου της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ