Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ
Ανανεώθηκε:
Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή η τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ. Στην ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ «ναι» είπαν οι 157 βουλευτές της ΝΔ, ενώ καταψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και οι ανεξάρτητοι βουλευτές.
Η κυβερνητική τροπολογία προκάλεσε τις αντιδράσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης που ζήτησαν την απόσυρση της. Απαντώντας στις επικρίσεις ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι εκείνη που έδωσε 53 εκατ. ευρώ για τη ΛΑΡΚΟ.
«Εάν είναι τόσο καλά τα πράγματα στη ΛΑΡΚΟ, εικάζω ότι σε λίγες εβδομάδες από τώρα θα υπάρχει εξαιρετικό ενδιαφέρον», είπε.
Η τροπολογία δίνει μεταξύ άλλων τη δυνατότητα στον ειδικό διαχειριστή να προβεί σε καταγγελία του συνόλου των συμβάσεων εξαρτημένης εργασίας των εργαζομένων στην εταιρεία.
Ως συνέπεια τούτου, ανατίθεται στον ειδικό διαχειριστή ο προσδιορισμός του ύψους των οφειλόμενων αποζημιώσεων λόγω καταγγελίας των συμβάσεων εργασίας, για το σύνολο των μισθωτών και ορίζεται ότι οι δαπάνες που προκύπτουν από την καταγγελία των συμβάσεων εργασίας καλύπτονται από το Ελληνικό Δημόσιο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σταϊκούρας: Δώσαμε 53 εκατ. ευρώ για την ΛΑΡΚΟ - Τα μέτρα δεν αφήνουν κανέναν εκτός
Πυρ ομαδόν κατά της κυβέρνησης για τη ΛΑΡΚΟ - Για «γενναία απόφαση» έκανε λόγο ο Γιάννης Βρούτσης
«Avengers: Doomsday»: Το νέο trailer φέρνει τον Thor ξανά στο προσκήνιο
10:17
Τροχαίο με τρεις τραυματίες στη Θεσσαλονίκη - Συνελήφθη 55χρονος που οδηγούσε μεθυσμένος
10:14
Αγρότες: Πρωτοχρονιά στα τρακτέρ και κυβερνητικό Plan B με κυρώσεις - Πώς θα γίνει η έξοδος των εκδρομέων (vids)
10:05
Πιστόλι και φυσίγγια βρέθηκαν στο λιμάνι Ηγουμενίτσας
09:56