ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ
Στιγμιότυπο από παλαιότερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ έξω από τη Βουλή INTIME

Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή η τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ. Στην ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ «ναι» είπαν οι 157 βουλευτές της ΝΔ, ενώ καταψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και οι ανεξάρτητοι βουλευτές.

Η κυβερνητική τροπολογία προκάλεσε τις αντιδράσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης που ζήτησαν την απόσυρση της. Απαντώντας στις επικρίσεις ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι εκείνη που έδωσε 53 εκατ. ευρώ για τη ΛΑΡΚΟ.

«Εάν είναι τόσο καλά τα πράγματα στη ΛΑΡΚΟ, εικάζω ότι σε λίγες εβδομάδες από τώρα θα υπάρχει εξαιρετικό ενδιαφέρον», είπε.

Η τροπολογία δίνει μεταξύ άλλων τη δυνατότητα στον ειδικό διαχειριστή να προβεί σε καταγγελία του συνόλου των συμβάσεων εξαρτημένης εργασίας των εργαζομένων στην εταιρεία.

Ως συνέπεια τούτου, ανατίθεται στον ειδικό διαχειριστή ο προσδιορισμός του ύψους των οφειλόμενων αποζημιώσεων λόγω καταγγελίας των συμβάσεων εργασίας, για το σύνολο των μισθωτών και ορίζεται ότι οι δαπάνες που προκύπτουν από την καταγγελία των συμβάσεων εργασίας καλύπτονται από το Ελληνικό Δημόσιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ