ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελληνικά Γαλακτοκομεία (Όλυμπος): Απέκτησε θυγατρική της ΔΕΛΤΑ στη Βουλγαρία

Ελληνικά Γαλακτοκομεία (Όλυμπος): Απέκτησε θυγατρική  της ΔΕΛΤΑ στη Βουλγαρία
Σε δεύτερη εξαγορά προχώρησε μέσα σε λίγες μέρες η «Ελληνικά Γαλακτοκομεία» καθώς ανακοίνωσε την εξαγορά της θυγατρικής της Δέλτα στη Βουλγαρία, United Milk.

Τη συμφωνία πώλησης του 100% των μετοχών της United Milk Co., θυγατρικής εταιρίας της Δέλτα στη Βουλγαρία, στην TYRBUL S.A., μέλος του ομίλου των Ελληνικών Γαλακτοκομείων ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες.

Σημειώνεται ότι η συναλλαγή τελεί υπό την αίρεση ολοκλήρωσης των απαραίτητων εγκρίσεων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας.

Η UMC που εδρεύει στο Plovdiv της Βουλγαρίας αποτελεί ηγέτιδα δύναμη στον κλάδο των γαλακτοκομικών στην αγορά της γείτονας χώρας με κύρια παρουσία στο γάλα και το γιαούρτι. Το 2021 ο κύκλος εργασιών της, ανήλθε στα 52,5 εκατ. ευρώ , τα κέρδη EBITDA στα 5,15 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων στα 1,65 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία απασχολεί 500 εργαζομένους.

Η εξαγορά στην Κύπρο και η ΑΓΝΟ

Αξίζει να αναφερθεί πως συγκεκριμένη κίνηση από την πλευρά της Ελληνικά Γαλακτοκομεία, η οποία είναι γνωστή με το brand «Όλυμπος», έρχεται μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς ποσοστού 49% του μετοχικού κεφαλαίο της κυπριακής βιομηχανίας γαλακτοκομικών προϊόντων «Κουρούσιης», με πρόβλεψη μάλιστα για την εξαγορά των υπολοίπων μετοχών σε δεύτερο χρόνο.

Νωρίτερα, εντός του 2022, η τρικαλινή γαλακτοβιομηχανία των Δημήτρη και Μιχάλη Σαράντη, είχαν αποκτήσει τις εγκαταστάσεις καθώς και το σύνολο των εμπορικών σημάτων της γαλακτοβιομηχανίας Αγνό στη Βόρεια Ελλάδα, μέσω πλειστηριασμού.

Ο τζίρος της Ελληνικά Γαλακτοκομεία το 2021 διαμορφώθηκε στα 427 εκατ. ευρώ έναντι 405,4 εκατ. ευρώ το 2020 ενώ στο χαρτοφυλάκιό του ο Όμιλος διαθέτει τα εμπορικά σήματα Ολύμπος, Τυράς, Ροδόπη, Τυράς, Δουμπιά, Κλιάφα και Αγνό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ