ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΗ blue – Σκλαβενίτης: Συνεργασία για σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε 119 σούπερ μάρκετ

ΔΕΗ blue – Σκλαβενίτης: Συνεργασία για σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε 119 σούπερ μάρκετ
Στόχος η τοποθέτηση 687 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, οι οποίοι θα καλύπτουν 1.374 θέσεις φόρτισης, καθώς κάθε φορτιστής θα εξυπηρετεί συγχρόνως έως και 2 οχήματα.

Σε συνεργασία για την ανάπτυξη σημείων φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε καταστήματα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ προχώρησαν η ΔΕΗ blue και η Σκλαβενίτης.

Η συνεργασία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΔΕΗ, έχει στόχο την τοποθέτηση 687 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, οι οποίοι θα καλύπτουν 1.374 θέσεις φόρτισης, καθώς κάθε φορτιστής θα εξυπηρετεί συγχρόνως έως και 2 οχήματα, σε 119 καταστήματα της Σκλαβενίτης, σε όλη την Ελλάδα, εντός του 2022-23.

Περισσότεροι από 260 σταθμοί το 2022

Σύμφωνα με πηγές κοντά στην Σκλαβενίτης, η τοποθέτηση των σταθμών φόρτισης έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ προβλέπεται περισσότεροι από 260 να τοποθετηθούν μέσα στο 2022 και άνω των 400 το 2023. Από το σύνολο των 119 καταστημάτων (μεγάλων και μεσαίων) της αλυσίδας που θα διαθέτουν σταθμούς φόρτισης, τα 46 αναμένεται να είναι στην Αττική.

Μετά την τοποθέτηση τους οι οδηγοί θα μπορούν να κάνουν χρήση της υπηρεσίας ΔΕΗ blue και να φορτίσουν το όχημά τους κατά τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων, ενώ παράλληλα κάνουν τις αγορές τους αλλά και τις υπόλοιπες ώρες, εφόσον ο χώρος στάθμευσης διαθέτει ελεύθερη πρόσβαση.

Η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών περιλαμβάνει επίσης και την εγκατάσταση ταχυφορτιστών σε επιλεγμένα καταστήματα της επιχείρησης.

Ο Κυριάκος Κοφινάς, Γενικός Διευθυντής Ηλεκτροκίνησης της ΔΕΗ δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Η συνεργασία με την εταιρία ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ αποτελεί μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα καθώς φέρνει κοντά δύο πρωτοπόρες εταιρίες στον χώρο τους. Είναι μια συνεργασία που στηρίζεται στη συναντίληψη για τη βιώσιμη κινητικότητα, τις πράσινες και οικονομικές μετακινήσεις. Μια συνεργασία που εξελίσσεται ταχύτατα, με εξαιρετικό προγραμματισμό, αλλά κυρίως με στενή συνεργασία για την ολοκλήρωσή της.

Η ΔΕΗ blue, η πράσινη ηλεκτροκίνηση της ΔΕΗ, διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο δημόσια προσβάσιμων φορτιστών στην Ελλάδα, με περισσότερα από 750 σημεία φόρτισης, σήμερα, και το πλάνο που έχουμε ήδη ανακοινώσει είναι η εγκατάσταση 10.000 σημείων φόρτισης στα επόμενα 5 χρόνια.

Η ΔΕΗ blue κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι επιταχύνει τον βηματισμό της για μια βιώσιμη, έξυπνη και οικονομικά προσιτή κινητικότητα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ