ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η αλυσίδα Κρητικός εξαγόρασε τα σούπερ μάρκετ Μαθιουδάκης στην Κρήτη

Η αλυσίδα Κρητικός εξαγόρασε τα σούπερ μάρκετ Μαθιουδάκης στην Κρήτη
Η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός ενισχύει την παρουσία της στην Κρήτη καθώς θα αριθμεί πλέον στο νησί συνολικά 25 καταστήματα

Νέα εξαγορά ανακοίνωσε η αλυσίδα σούπερ μάρκετ ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός η οποία ενισχύει την παρουσία της στην Κρήτη καθώς προσθέτει στο δίκτυό της, 17 καταστήματα του Ομίλου Σούπερ Μάρκετ Μαθιουδάκης σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο.

Έτσι η «Κρητικός» μετά την εξαγορά της Μαθιουδάκης, θα αριθμεί πλέον στο νησί συνολικά 25 καταστήματα από τα 8 που διαθέτει μέχρι τώρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η συμφωνία περιλαμβάνει τη σταδιακή εξαγορά των καταστημάτων τα οποία έως το τέλος του 2022 θα επαναλειτουργούν με το εμπορικό σήμα της ΚΡΗΤΙΚΟΣ, «εφαρμόζοντας την εταιρική ταυτότητα, το όραμα και τις αξίες του Ομίλου και θα προσφέρουν τις ξεχωριστές προϊοντικές προτάσεις της ΚΡΗΤΙΚΟΣ όπως τα προϊόντα «επιλογή μου» & «Θησαυροί της Ελλάδας».

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο προβλεπόμενος τζίρος του Ομίλου Κρητικός αναμένεται να αυξηθεί κατά 20.000.000€. Εντάσσεται δε, στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης της εταιρίας με στόχο την παρουσία της σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας για την κάλυψη των αναγκών των νοικοκυριών ακόμη και σε απομακρυσμένα χωριά.

Σημειώνεται ότι στα τέλη Αυγούστου η ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ είχε προχωρήσει σε ακόμη μία εξαγορά, αυτή του ομίλου σούπερ μάρκετ «Συνεργαζόμενοι Παντοπώλες Α.Ε» εντάσσοντας στο δυναμικό της, τα 52 εταιρικά καταστήματα του ομίλου, αλλά και τη διαχείριση των εμπορικών σημάτων Ελληνικά Μάρκετ, Πρόοδος Μάρκετ, Ήλιος Μάρκετ και Γρήγορα, μαζί με το ευρύτατο δίκτυο των 300 καταστημάτων τους.

Με τις συγκεκριμένες κινήσεις η Κρητικός, αναμένεται να βελτιώσει τη θέση της στον κλάδο αναδιαμορφώνοντας ακόμη μία φορά το τοπίο στον «χάρτη» των σούπερ μάρκετ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ