ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παγκρήτια Τράπεζα: Βασικοί μέτοχοι οι Μπάκος, Καϋμενάκης, Εξάρχου

Παγκρήτια Τράπεζα: Βασικοί μέτοχοι οι Μπάκος, Καϋμενάκης, Εξάρχου
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας η επενδυτική εταιρεία Thrivest Holding Ltd καθίσταται πλέον ο μεγαλύτερος μέτοχος της τράπεζας με ποσοστό 33% Φωτογραφία αρχείου

Βασικοί μέτοχοι της Παγκρήτιας Τράπεζας καθίστανται οι Δημήτρης Μπάκος, Ιωάννης Καϋμενάκης και Αλέξανδρος Εξάρχου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκρήτιας Τράπεζας έκανε δεκτή την πρότασή τους να συμμετάσχουν στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας και πλέον η επενδυτική τους εταιρεία Thrivest Holding Ltd καθίσταται ο μεγαλύτερος μέτοχος της τράπεζας με ποσοστό 33%.

Κύκλοι της Thrivest Holding Ltd επιβεβαιώνουν την αποδοχή από το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκρήτιας Τράπεζας της πρότασης που έλαβε από την επενδυτική εταιρεία Thrivest Holding Ltd, συμφερόντων των Δ. Μπάκου, Γ. Καϋμενάκη και Α. Εξάρχου, για την απόκτηση του συνόλου των αδιάθετων Νέων Μετοχών με ποσό εξήντα πέντε εκατομμυρίων ευρώ, και προχωρούν οι διαδικασίες πιστοποίησης της συναλλαγής, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της ημέρας.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας η επενδυτική εταιρεία Thrivest Holding Ltd καθίσταται πλέον ο μεγαλύτερος μέτοχος της τράπεζας με ποσοστό 33%

H συνολική αύξηση ύψους 98,7 εκατ. ευρώ είχε καλυφθεί αρχικά σε ποσοστό 35,24% από τους παλαιούς μετόχους ενώ σήμερα στις 11πμ έληξε η προθεσμία συμμετοχής στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέσω της αγοράς αδιάθετων μετοχών.

Αντίστοιχα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Παγκρήτιας Τράπεζας, δεν θα συμμετάσχει η Lyktos Group συμφερόντων του κ. Μιχάλη Σάλλα. Αυτό σημαίνει ότι εφόσον επιβεβαιωθεί η μη συμμετοχή της, το ποσοστό της στην Παγκρήτια Τράπεζα περιορίζεται στο 11,5%.

Σε κάθε περίπτωση, οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα το απόγευμα, καθώς θα συνεδριάσει εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας με σκοπό τα ποσοστά συμμετοχής στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου και η νέα μετοχική σύνθεση να επικυρωθούν από τους ορκωτούς λογιστές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ