ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι επενδύσεις που αλλάζουν όψη στην Ομόνοια

Οι επενδύσεις που αλλάζουν όψη στην Ομόνοια
Ακίνητα στην ευρύτερη περιοχή γύρω από την Ομόνοια έγιναν τα τελευταία χρόνια πόλος έλξης για εγχώριες και διεθνείς εταιρείες που «είδαν» προοπτικές αναβάθμισης του κέντρου της Αθήνας.

Σε μία περιοχή η οποία για αρκετά χρόνια παρουσίαζε εικόνα υποβάθμισης στην «καρδιά» στην πρωτεύουσας, οι επενδύσεις που ήρθαν, «τρέχουν» ή προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα  φιλοδοξούν να της αλλάξουν όψη. 

Ακίνητα στην ευρύτερη περιοχή γύρω από την Ομόνοια έγιναν τα τελευταία χρόνια πόλος έλξης για εγχώριες και διεθνείς εταιρείες που «είδαν» προοπτικές αναβάθμισης του κέντρου της Αθήνας.

Καθοριστικό ρόλο σε όλο αυτό «έπαιξε» η τουριστική ανάπτυξη της πρωτεύουσας με την αύξηση της ζήτησης για ξενοδοχεία, να οδηγεί αρκετές εταιρείες από τον κλάδο στο να στρέψουν το επενδυτικό τους βλέμμα στο κέντρο της πόλης. Κατά συνέπεια, ακολούθησε το ενδιαφέρον και για ανάπτυξη χώρων εστίασης και εμπορικών καταστημάτων ενώ σημαντική ανάπτυξη παρατηρείται και στους επαγγελματικούς χώρους.

Επενδύσεις σε ξενοδοχεία

Στον κλάδο του τουρισμού έντονη είναι η επενδυτική δραστηριότητα στην περιοχή, της ισραηλινής εταιρείας Brown Hotels, η οποία κοντά στην Ομόνοια λειτουργεί ήδη 5 city hotels ενώ δρομολογεί και νέες επενδύσεις.

Στην «καρδιά» της Ομόνοιας άνοιξε ξενοδοχείο και η κοινοπραξία Dimand-Prodea ανακατασκευάζοντας το εμβληματικό Σαρόγλειο Μέγαρο στην οδό Σταδίου όπου πλέον λειτουργεί ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων της αλυσίδας Moxy Hotels του ομίλου Marriott.

Σε ακόμη ένα εμβληματικό κτίριο της Ομόνοιας, το Μπάγκειον, η αλυσίδα εστίασης Βενέτης άνοιξε το Veneti Great, ένα concept καταστήματος που απευθύνεται στους τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή ενώ στον τουρισμό «ποντάρει» κατά κύριο λόγο και το σούπερ μάρκετ My Market που λειτουργεί από τα τέλη του 2021 ο Όμιλος ΜΕTRO, σε ένα κτίριο εκλεκτικιστικού ρυθμού της δεκαετίας του 1880 στις αρχές της 3ης Σεπτεμβρίου.

Η ανάπλαση του Μινιόν

Από τα project που αναμένονται το επόμενο διάστημα ξεχωρίζει η ανάπλαση του κτιρίου που στέγαζε το πολυκατάστημα Μινιόν, με την εταιρεία Dimand πoυ την υλοποιεί, να έχει ως στόχο οι εμπορικοί του χώροι να λειτουργήσουν τα Χριστούγεννα του 2023.

Όπως επεσήμανε ο επικεφαλής Dimand, Δημήτρης Ανδριόπουλος μιλώντας στην Prodexpo τον επόμενο μήνα θα εκκινήσει η κατασκευή της όψης του κτιρίου, ενώ ξεκινάει και η επαφή με την αγορά για τους μελλοντικούς χρήστες του κτιρίου.

Σημειώνεται πως «νέο Μινιόν» θα είναι κτίριο μεικτών χρήσεων. Στους χαμηλότερους ορόφου θα έχει μεν εμπορικά καταστήματα και χώρους εστίασης αλλά στους υπόλοιπους θα αναπτυχθούν επαγγελματικοί χώροι και στους τελευταίους ορόφους εξετάζεται και το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν διαμερίσματα.

Η Dimand παράλληλα σύμφωνα με τον κ. Ανδριόπουλο, προγραμματίζει και νέες επενδύσεις στην περιοχή γύρω από την Ομόνοια όπου ήδη έχει «κλείσει» δύο ακίνητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ