ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Mytilineos: Στα 28 ευρώ η νέα τιμή - στόχος από την Edison

Mytilineos: Στα 28 ευρώ η νέα τιμή - στόχος από την Edison
Όπως αναφέρουν οι αναλυτές του διεθνούς οίκου, η Mytilineos θα συνεχίσει να βρίσκεται σε ανοδική πορεία ενώ παράλληλα θα ενισχύει τα μεγέθη της το επόμενο διάστημα. Φωτογραφία αρχείου

Ακόμα ψηλότερα ανεβάσει τον πήχη για τη μετοχή της Mytilineos η Edison ανεβάζοντας την τιμή-στόχο στα 28 ευρώ από 27 ευρώ πριν.

Παράλληλα, ο διεθνής οίκος αυξάνει και τις εκτιμήσεις του για τα κέρδη της Mytilineos για φέτος αλλά και για την ερχόμενη διετία.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές του διεθνούς οίκου, η Mytilineos θα συνεχίσει να βρίσκεται σε ανοδική πορεία ενώ παράλληλα θα ενισχύει τα μεγέθη της το επόμενο διάστημα. Γεγονός που οφείλεται και στη σημαντική διορατικότητα που έχει επιδείξει η διοίκησή της τα προηγούμενα έτη, βοηθώντας την εταιρεία να κινηθεί σε ακόμη πιο υψηλά επίπεδα.

Παράλληλα, με επιδόσεις που έχουν ως βασικό άξονα την «πράσινη» ενέργεια και τη Μεταλλουργία η εταιρεία συνεχίζει να καταγράφει ισχυρές επιδόσεις για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο, έχοντας βελτιώσει την εικόνα της σε όλους του Τομείς δραστηριότητας.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Edison, η απόδοση της εταιρείας θα διατηρήσει τη δυναμική της και τα επόμενα τρίμηνα, ενώ παράλληλα η μόχλευσή της παραμένει χαμηλή και αναμένεται να μειωθεί περεταίρω τους επόμενους μήνες, λόγω των σταθερά ισχυρών ταμειακών ροών.

Η Edison αναφέρει επίσης πως η ευρωστία του επιχειρηματικού της μοντέλου της εταιρείας και η προνοητικότητα που η διοικητική ομάδα έχει επιδείξει στις επενδυτικές της αποφάσεις για την απεξάρτηση από τον άνθρακα κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από τα συνεχιζόμενα ρεκόρ κερδοφορίας της Mytilineos σε πείσμα με φόντο την ενεργειακή κρίσης στην Ευρώπη, των πληθωριστικών πιέσεων, της αύξησης των επιτοκίων και των γεωπολιτικών εντάσεων.

Αναφορικά με τη χρηματοδότηση της Mytilineos, η Edison αναφέρει πως η εταιρεία είναι καλά χρηματοδοτημένη προκειμένου για να υποστηρίξει τις επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (και την ευρύτερη ενεργειακή μετάβαση). Για το σκοπό αυτό εξακολουθεί να έχει χρηματοοικονομική ευελιξία περίπου 1 δισ. ευρώ ενώ παράλληλα είναι σε θέση να εξασφαλίσει πρόσβαση σε φθηνή χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Διευκόλυνση Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF).

Παράλληλα, η χρηματοδοτική θέση της εταιρείας ενισχύεται περαιτέρω από τις ισχυρές λειτουργικές ταμειακές ροές σε όλους τους τομείς της επιχείρησης, ενώ ο καθαρός δανεισμός θα μειωθεί σε 1,1 δισ. μέχρι το τέλος του έτους, λόγω της αντιστροφής του κεφαλαίου κίνησης, καθώς η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος μειώνεται. Συνολικά, ο προβλεπόμενος δείκτης καθαρού χρέους προς EBITDA είναι μόλις 1,3-1,6x για την περίοδο 2022 – 2025.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ