ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέες επενδύσεις σε γραμμή παραγωγής και logistics center από τη Θεόνη

Νέες επενδύσεις σε γραμμή παραγωγής και logistics center από τη Θεόνη
Το νέο κέντρο logistics στο Μουζάκι Καρδίτσας αναμένεται να είναι έτοιμο στις αρχές του 2023.

Επενδύσεις σε νέα γραμμή παραγωγής και logistics center συνολικού ύψους 10 εκατ. ευρώ υλοποιεί η εταιρεία Θεόνη.

Το νέο κέντρο logistics επιφάνειας 7.618 τ.μ το οποίο θα δημιουργηθεί στο Μουζάκι Καρδίτσας, όπου βρίσκεται και η έδρα της εταιρείας που δραστηριοποιείται στον κλάδο του εμφιαλωμένου νερού, αναμένεται να είναι έτοιμο στις αρχές του 2023 σύμφωνα με όσα ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Θεόνη, Δημήτρης Τσέλιος κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής εκδήλωσης. Με τη λειτουργία του νέου κέντρου logistics πρόκειται να δημιουργηθούν περισσότερες από 60 θέσεις εργασίας, όπως επεσήμανε ο διοικητικός διευθυντής της εταιρείας Δημοσθένης Αναστασίου.

Παράλληλα η εταιρεία προχωρά και στη δημιουργία νέας γραμμής παραγωγής η οποία θα της δώσει τη δυνατότητα να παράγει κατά 130% παραπάνω σε σχέση με την ήδη υφιστάμενη γραμμή της. Στη νέα γραμμή η εταιρεία θα εισάγει γραφή braille στο «σώμα» του μπουκαλιού για τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης ενώ η συγκεκριμένη διαδικασία αναμένεται να επεκταθεί και στις υπόλοιπες γραμμές που παράγουν PET.

H Θεόνη επενδύει και σε συσκευασίες χαμηλού περιβαλλοντικού αποτυπώματος και μέσα στο 2023 αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή με βιοδιασπώμενα μπουκάλια που θα χρειάζονται 35 μέρες για να «αποδομηθούν».

Σημειώνεται τέλος πως η εταιρεία έχει παρουσία σε ΗΠΑ, Κύπρο, Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία ενώ Κίνα και Αυστραλία αποτελούν τις πιο πρόσφατες αγορές που εκδηλώνουν ενδιαφέρον. Στόχος της Θεόνη για τα επόμενα χρόνια είναι το 30% – 40% της παραγωγής να κατευθύνεται προς τις αγορές του εξωτερικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ