ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

BOX NOW: Επενδύει 10 εκατ. ευρώ για να αλλάξει το μοντέλο παράδοσης προϊόντων

BOX NOW: Επενδύει 10 εκατ. ευρώ για να αλλάξει το μοντέλο παράδοσης προϊόντων
O Διευθύνων Σύμβουλος της BOX NOW, Δημήτρης Ανδριώτης

Νέα δεδομένα στον κλάδο της παράδοσης προϊόντων και των μεταφορών φιλοδοξεί να φέρει η εταιρεία BOX NOW, έχοντας πραγματοποιήσει επενδύσεις που ήδη ξεπερνούν τα 10 εκατ. ευρώ και με παρουσία σε περισσότερα από 1.200 σημεία πανελλαδικά. 

Η εταιρεία, η οποία και αποτελεί θυγατρική του Emma Capital Group, δραστηριοποιείται στον τομέα του Last Mile Delivery, ωστόσο δεν υπόκειται στην κλασική αγορά των κούριερ, καθώς δεν προσφέρει υπηρεσίες ίδιες με αυτές των παραδοσιακών εταιρειών.

Αντίθετα, προσφέρει ευελιξία στις παραδόσεις δεμάτων μέσω Αυτόματων Μηχανημάτων Παραλαβής καθώς οι πελάτες μπορούν να παραλάβουν τα δέματά τους οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούν, από προκαθορισμένα σημεία σε όλη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Δημήτρης Ανδριώτης, η BOX NOW που ιδρύθηκε το Απρίλιο του 2021 απευθύνεται στο ευρύ κοινό αλλά και στις επιχειρήσεις (Β2Β) που διατηρούν ηλεκτρονικά καταστήματα ή σε κάθε επιχείρηση η οποία χρησιμοποιεί υπηρεσίες αποστολής δεμάτων γενικότερα. Και παρέχει υπηρεσίες παράδοσης και παραλαβής, αναπτύσσοντας το μεγαλύτερο δίκτυο Αυτόματων Μηχανημάτων Παραλαβής Δεμάτων στην Ελλάδα.

Πώς λειτουργεί η εταιρεία

Με βάση το μοντέλο λειτουργίας της εταιρείας, η παραλαβή των δεμάτων γίνεται μέσα από τα «εξυπνα» BOX NOW Lockers τα οποία τα τοποθετούνται σε εξωτερικούς, εύκολα προσβάσιμους χώρους όλο το 24ωρο. Τα εν λόγω lockers είναι επίσης φιλικά προς το περιβάλλον, καθώς λειτουργούν αποκλειστικά με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Για να παραλάβει ο πελάτης το προϊόν του από εκεί μέσω των συνεργαζόμενων e-shop, κατά τη συνηθισμένη διαδικασία παραγγελίας επιλέγει ως μέσο παράδοσης την επιλογή «Παράδοση από Θυρίδα BOX NOW» και στη συνέχεια το επιθυμητό Αυτόματο Μηχάνημα Παραλαβής Δεμάτων που τον εξυπηρετεί. Μέσα στις επόμενες 24 ώρες η παραγγελία παραδίδεται στο επιλεγμένο Αυτόματο Μηχάνημα Παραλαβής Δεμάτων, και τότε λαμβάνει ένα SMS το οποίο του δίνει τον κωδικό PIN για το άνοιγμα της θυρίδας, καθώς και οδηγίες προς το επιλεγμένο BOX NOW Locker.
Έτσι, πηγαίνοντας οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας στο Αυτόματο Μηχάνημα Παραλαβής Δεμάτων, καταχωρεί στο μηχάνημα το PIN και η αντίστοιχη θυρίδα ανοίγει αυτόματα, παραλαμβάνοντας την παραγγελία του. Το δέμα παραμένει στην θυρίδα μέχρι και τρεις ημέρες από την παράδοσή του.


Επένδυση 10 εκατ. ευρώ

Ως προς το οικονομικό σκέλος, σημειώνεται ότι η BOX NOW έχει πραγματοποιήσει ήδη αρχική επένδυση που άγγιξε τα 10 εκατ. ευρώ. Και υπολογίζεται ότι μέσα στην επόμενη τριετία θα επενδυθούν άλλα 7 εκατ. ευρώ.
Ήδη η εταιρεία καλύπτει περίπου το 85% της χώρας ενώ συνεργάζεται με περισσότερα από 300 e-shops προσθέτοντας 30 e-shops ανά μήνα. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται τα Public, Intersport, Inditex Greece, Galerie de Beaute, Celestino, Funky Budda, mat. Fashion κ.α. Επιπλέον η εταιρεία εξασφαλίζει αυθημερόν παράδοση στην Αττική σε λίγες ώρες (ανάλογα με την ώρα παραλαβής από τα e-shop) και παράδοση την επόμενη ημέρα σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα.

Επιπλέον απασχολεί σήμερα 122 εργαζόμενους υψηλής ειδίκευσης σε διαφορετικούς τομείς, – με στόχο να διπλασιαστούν στο τέλος του χρόνου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ