ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Trade Estates: Αναπτύσσει τα εμπορικά πάρκα «Τop Parks»

Trade Estates: Αναπτύσσει τα εμπορικά πάρκα «Τop Parks»
Επίσημα εγκαίνια του TOP PARKS Πειραιώς της Trade Estates του Ομίλου Fourlis ενώ παρουσιάστηκε και η νέα εμπορική ταυτότητα Εμπορικών Πάρκων της.

Tη νέα εμπορική ταυτότητα «Τop Parks», των εμπορικών πάρκων που αναπτύσσει, παρουσίασε η Trade Εstates του Ομίλου Fourlis εγκαινιάζοντας επίσημα το εμπορικό Πάρκο Τop Parks Πειραιώς.

Πρόκειται για ένα νέο, ενεργειακά αποδοτικό «πράσινο» κτήριο, στην οδό Αθηνών – Πειραιώς 86, το οποίο ξεκινά πλήρως λειτουργικό καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής που είχαν αρχίσει, αφότου το συγκεκριμένο εμπορικό πάρκο πέρασε στις αρχές του 2022 στην κατοχή της Trade Estates. Διαθέτει καταστήματα οικιακών ειδών, ένδυσης και υπόδησης, παιχνιδιών, super market και γρήγορου φαγητού μέσω των brands ΑΒ Βασιλόπουλος, Adidas, LC Waikiki, Lilly Drogerie, Marks & Spencer, McDonalds, Μουστάκας, Occhio Papavasiliou, Orchestra, Parex, Pepco.

Παράλληλα μέσα από τη συνεργασία με τον Όμιλο ΔΕΗ, διαθέτει εγκατεστημένα φωτοβολταϊκά συστήματα στις στέγες καθώς και τον πρώτο στην Ελλάδα υπερταχυφορτιστή ισχύος 300kW της ΔΕΗ Blue για φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων σε λιγότερο από 20’.

Όπως ανέφερε μάλιστα ο Δημήτρης Παπούλης, CEO Trade Estates «κάνουμε συντονισμένες προσπάθειες σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών και τους δήμους για τη δημιουργία στάσης τρένου καθώς και την κατασκευή πεζογέφυρας» προσφέροντας στους κατοίκους της περιοχής ασφαλή διάβαση της οδού Πειραιώς. Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί κι άλλα μεγάλα εμπορικά καταστήματα.

«Είναι κάτι πολύ περισσότερο από τα εγκαίνια ενός εμπορικού κέντρου. Θα έλεγα ότι είναι η πρώτη επίσημη μέρα της εταιρείας για την οποία εδώ και πολύ καιρό έχουν δουλέψει πολλοί άνθρωποι σκληρά» σημείωσε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων o Βασίλης Φουρλής, πρόεδρος της Trade Estates και του Ομίλου Fourlis.

Η ανάπτυξη των εμπορικών πάρκων «Τop Parks»

Η Trade Estates λειτουργεί συνολικά 7 Εμπορικά Πάρκα σε Πειραιά, Ρέντη, Θεσσαλονίκη (ΙΚΕΑ Retail Park & Florida 1), Ιωάννινα, Κύπρο και Βουλγαρία τα οποία πλέον θα έχουν την επωνυμία «Τop Parks».

«Τα εμπορικά πάρκα είναι το πιο αναπτυσσόμενο κομμάτι λιανικής στην Ευρώπη σημείωσε ο κ. Φουρλής, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της εκδήλωσης. Επεσήμανε παράλληλα το γεγονός πως επειδή δεν είναι κλειστά, ιδιαίτερα μετά την πανδημία υπάρχει μεγάλη τάση για τη δημιουργία τους. Γενικότερα ωστόσο, εξήγησε πως στην κεντρική και νότια Ευρώπη αναπτύσσονται και σε μικρές πόλεις όπως και σ μεγάλες, εμπορικά πάρκα «convenience», δηλαδή ευκολίας, που δηλαδή τη δυνατότητα στον καταναλωτή να κάνει παράλληλα αγορές από σούπερ μάρκετ, καταστήματα ειδών σπιτιού κτλ.

Σημείωσε πως στην Ευρώπη «τα περισσότερα εμπορικά πάρκα αναπτύχθηκαν από τη δεκαετία του 2010 και μετά, όταν στη χώρα μας είχαμε την οικονομική κρίση», επομένως στην εκείνη την περίοδο δεν δημιουργούνταν αντίστοιχα.

Τα top parks που αναπτύσσει η Trade Estates θα έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, εξήγησε, όπως φωτοβολταϊκά συστήματα, ανακυκλώσεις νερού, συγκεκριμένες μονώσεις στα κτίρια ενώ θα διαθέτουν και κέντρα ανακύκλωσης για τους καταναλωτές.

Ο κ. Φουρλής αναφέρθηκε παράλληλα και στο εμπορικό πάρκο που θα δημιουργήσει ο Όμιλος στο Ελληνικό. Όπως σημείωσε θα διαθέτει 4 μεγάλους όγκους, ο ένας εκ των οποίων θα είναι κατάστημα ΙΚΕΑ και οι υπόλοιποι θα αποτελούνται από περισσότερα του ενός καταστήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ