ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μασούτης: Επενδύσεις 25 εκατ. ευρώ το 2023 – Τα νέα καταστήματα

Μασούτης: Επενδύσεις 25 εκατ. ευρώ το 2023 – Τα νέα καταστήματα
Οι πρώτες κινήσεις της αλυσίδας Μασούτης το 2023. ΙΝΤΙΜΕ

Πρόγραμμα επένδυσης 25 εκατ. ευρώ για νέα καταστήματα και ανακαινίσεις καταστημάτων υλοποιεί η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Μασούτης για το 2023 ενώ ήδη ενισχύει την παρουσία της σε Αττική, Σαντορίνη και Μύκονο.

Παράλληλα «η εταιρεία μελετά εξαγορές και συνεργασίες που θα εξαπλώσουν το δίκτυο σε νέες περιοχές ή θα έρθουν να ενδυναμώσουν την παρουσία της σε κάποιες άλλες και συνεχίζει την οργανική της ανάπτυξη», όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα προχώρησε πριν από λίγες ημέρες στην απόκτηση δύο καταστημάτων της αλυσίδας Γέγος, σε Αργυρούπολη και Κερατέα, τα οποία αναμένεται να λειτουργήσουν επίσημα με την επωνυμία Μασούτης, από την 1η Φεβρουαρίου.

Ταυτόχρονα, είναι σε εξέλιξη το πλάνο για την είσοδο των Grand Μασούτης στην αγορά της Αττικής. Το μεγαλύτερο έργο της εταιρείας στη Αττική είναι το Grand Μασούτης στις Τρεις Γέφυρες το οποίο θα ανοίξει το 2023 σε ιδιόκτητο χώρο. Παράλληλα το πρώτο Grand Μασούτης επιφάνειας 2.000 τ.μ. θα ανοίξει στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης στη Γλυφάδα.

Το αναπτυξιακό πλάνο για την Μασούτης το 2023 εξάλλου ξεκίνησε με την ολοκλήρωση της μεταβίβασης των καταστημάτων της εταιρείας «Αφοί Ιωάννου Δεναξά ΕΠΕ», με 5 σούπερ μάρκετ και συγκεκριμένα ένα στο Παλαιό Φάληρο, ένα στη Μύκονο και τρία στη Σαντορίνη και επίσης ένα Cash&Carry στη Σαντορίνη. Πρόκειται για μία εξαγορά που είχε ανακοινωθεί τον Οκτώβριο του 2022 και με την οποία ενισχύει την παρουσία της σε τουριστικές περιοχές της χώρας.

Σημειώνεται πως η προηγούμενη χρονιά για την Μασούτης έκλεισε με ανοδική τάση του τζίρου κάτι που όπως επισημαίνεται από πλευράς της εταιρείας είναι πολύ θετικό, λαμβάνοντας υπόψη την προσπάθειά της να συγκρατήσει τις τιμές στα καταστήματα μέσα σε ένα πολύ δυνατό κύμα ανατιμήσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ