ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ryanair: Εκτοξεύθηκαν οι πωλήσεις κατά 57% - Πρόβλεψη για κέρδη ρεκόρ

Ryanair: Εκτοξεύθηκαν οι πωλήσεις κατά 57% - Πρόβλεψη για κέρδη ρεκόρ
Η Ryanair είναι αισιόδοξη για περεταίρω αύξηση της ζήτησης την καλοκαιρινή περίοδο AP Photo/Anna Szilagyi, File

Τα οικονομικά στοιχεία της Ryanair για το τρίτο τρίμηνο δείχνουν πως τα κέρδη απογειώθηκαν με την εταιρεία να αναμένει «πολύ ισχυρή» ζήτηση το καλοκαίρι που έρχεται.

Συγκεκριμένα, η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους εμφάνισε κερδοφορία ρεκόρ 211 εκατ. ευρώ - μετά από φόρους - στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου, σε σύγκριση με ζημίες 96 εκατ. ευρώ που είχε καταγράψει έναν χρόνο νωρίτερα και ανώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών που «έβλεπαν» κέρδη 200 εκατ. Ευρώ.

Ενώ σύμφωνα με το Bloomberg, τα κέρδη της ξεπέρασαν και το προηγούμενο ρεκόρ των 106 εκατ. ευρώ που είχε επιτύχει το τελευταίο τρίμηνο του 2017. Παράλληλα, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 57% στα 2,31 δισ. ευρώ.

Η Ryanair είναι αισιόδοξη για περεταίρω αύξηση της ζήτησης την καλοκαιρινή περίοδο, επισημαίνοντας ότι οι κρατήσεις πτήσεων για το Πάσχα και το καλοκαίρι ήταν «πολύ ισχυρές» τις τελευταίες εβδομάδες, κυρίως λόγω της ζήτησης από την Ασία και την ενίσχυση του δολαρίου.

«Οι κρατήσεις δεν δείχνουν σημάδια ύφεσης αυτή τη στιγμή», δήλωσε στο Reuters ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας Neil Sorahan.

Μάλιστα, η εταιρεία επανέλαβε την πρόβλεψή της για κέρδη μετά από φόρους μεταξύ 1,325 δισ. και 1,425 δισ. ευρώ για το σύνολο του έτους που ολοκληρώνεται στις 31 Μαρτίου.

Η Ryanair μετέφερε το αριθμό-ρεκόρ των 38,4 εκατομμυρίων επιβατών τους τελευταίους τρεις μήνες του 2022 και αναμένεται να μεταφέρει συνολικά 168 εκατομμύρια επιβάτες στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης, αριθμό πολύ μεγαλύτερο του προηγούμενου ετήσιου ρεκόρ των 149 εκατομμυρίων επιβατών πριν το ξέσπασμα της πανδημίας.

Όπως αναφέρεται στην σχετική έκθεση, η εταιρεία αναμένει πως η κερδοφόρα πορεία της θα διατηρηθεί το επόμενο έτος και μετά, καθώς η ζήτηση για ταξίδια αυξάνεται και καθώς η εταιρεία λειτουργεί αεροσκάφη υψηλής χωρητικότητας, με οικονομία καυσίμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ