ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αλλαγή πορείας: Πώς μπορείς να κάνεις στροφή καριέρας για να ασχοληθείς με την ψυχολογία;

Αλλαγή πορείας: Πώς μπορείς να κάνεις στροφή καριέρας για να ασχοληθείς με την ψυχολογία;

Δεν είναι λίγοι οι απόφοιτοι πανεπιστημιακών σχολών που, μετά την αποφοίτηση, έρχονται αντιμέτωποι με το μεγάλο ερώτημα: Και μετά το πτυχίο, τι;

Με τη νεανική ανεργία να έχει αγγίξει τα προηγούμενα χρόνια το 45% και με πολλές ειδικότητες στα «αζήτητα», η επιλογή της αλλαγής καριέρας για νέους επαγγελματίες είναι πια πραγματικότητα.

Ο τομέας της ψυχολογίας αποτελεί μία από τις πρώτες επαγγελματικές επιλογές για όσους ενδιαφέρονται να επιτελέσουν μέσα από τη δουλειά τους σημαντικό έργο, απασχολούμενοι σε έναν εφαρμοσμένο κλάδο που έχει ενταχθεί πλέον σε διάφορους τομείς δραστηριότητας – από τις επιχειρήσεις ως την εκπαίδευση.

Πώς μπορεί κάποιος να αλλάξει πορεία και να στραφεί προς την ψυχολογία;

Το Graduate Certificate in Psychology που προσφέρει η σχολή μεταπτυχιακών του Deree είναι ένα σίγουρο πρώτο βήμα. Πρόκειται για ένα ταχύρρυθμο πρόγραμμα σπουδών για πτυχιούχους σχολών εκτός Ψυχολογίας, που θέλουν να αποκτήσουν τις πραπαιτούμενες βάσεις ώστε να ειδικευτούν περαιτέρω και να ακολουθήσουν επαγγελματική πορεία στον χώρο της ψυχικής υγείας.

Το πρόγραμμα σπουδών αποτελείται από τέσσερα μαθήματα που προσφέρουν τις βάσεις για περαιτέρω σπουδές και καριέρα σε τομείς όπως η συμβουλευτική, η κλινική, η σχολική και η εργασιακή ψυχολογία ή σε θεωρητικά πεδία όπως η αναπτυξιακή και η γνωστική ψυχολογία.

Καινοτόμος τρόπος διδασκαλίας: μαθήματα στο campus και online

Το πρόγραμμα σπουδών έχει σχεδιαστεί ώστε να εξυπηρετεί ακόμη και εργαζόμενους επαγγελματίες. Τα μαθήματα παραδίδονται μέσω του καινοτόμου μοντέλου blended learning, που συνδυάζει συναντήσεις στην τάξη με διαδικτυακά μαθήματα. Έτσι, κάποιος μπορεί να ολοκληρώσει το πρόγραμμα σε 19 εβδομάδες, οι 8 εκ των οποίων γίνονται online.

Ποια είναι τα οφέλη του συστήματος blended learning, εκτός της ευελιξίας που προσφέρει;

- Τα διαδικτυακά μαθήματα δίνουν τη δυνατότητα σε όλους να συμμετέχουν και να συζητούν.
- Το μάθημα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να ενισχύεται η εκπαιδευτική εμπειρία, ο καθηγητής είναι διαθέσιμος για ερωτήσεις, ενώ η συνεχής επαφή με τους σπουδαστές τον βοηθά να διαμορφώνει κατάλληλα τα επόμενα μαθήματα.

Άλλη μία πιστοποίηση ή μία νέα αρχή;

Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν άμεσα να συνεχίσουν στα μεταπτυχιακά προγράμματα ψυχολογίας του Deree – στο πρόγραμμα MS in Counseling Psychology and Psychotherapy ή στο πρόγραμμα σχολικής ψυχολογίας, MA in Applied Educational Psychology . Και τα δύο εντάσσουν τους σπουδαστές στην αγορά εργασίας, αφού περιλαμβάνουν πρακτική άσκηση σε συνεργαζόμενα δημόσια και ιδιωτικά ιδρύματα του τομέα της ψυχικής υγείας, σε Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς, αλλά και στο Κέντρο Συμβουλευτικής του ίδιου του Κολλεγίου.

Έτσι, ένα πιστοποιητικό γίνεται μεταπτυχιακό, που προσφέρει τη γνώση, την εμπειρία και τις επαγγελματικές ευκαιρίες που χρειάζεται κάποιος για να γίνει υπεύθυνος και ενημερωμένος και επαγγελματίας στον, τόσο σημαντικό για την κοινωνία, τομέα της ψυχολογίας.

Περισσότερα για το Graduate Certificate in Psychology του Deree – The American College of Greece, εδώ.

DEREE

ΔΗΜΟΦΙΛΗ