ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέες εξαγορές ετοιμάζει η Entersoft

Νέες εξαγορές ετοιμάζει η Entersoft
Η Entersoft πρόκειται να ξεκινήσει μέσα στο πρώτο μισό της χρονιάς την εμπορική διάθεση νέων εκδόσεων

Την πρόθεση της να συνεχίσει και το 2023 τις εξαγορές μικρότερου μεγέθους εταιρειών πληροφορικής διατύπωσε η διοίκηση της Entersoft κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης των αναλυτών με αφορμή τα οικονομικά αποτελέσματα του 2022, ενώ παράλληλα ετοιμάζεται και για το λανσάρισμα νέων προϊοντικών λύσεων στο χώρο του επιχειρηματικού λογισμικού.

Όπως ανέφερε ο Αντώνης Κοτζαμανίδης, διευθύνων σύμβουλος της Entersoft, η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις και για νέες εξαγορές εντός Ελλάδος, παράλληλα, όμως, ετοιμάζεται για νέα κίνηση και στη Ρουμανία, πιθανότατα στο δεύτερο μισό της φετινής χρονιάς. Η ρουμανική αγορά δείχνει να αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της Entersoft, η οποία μετά την απόκτηση της Bit Software, δείχνει να έχει θέσει ψηλά τον πήχυ. Ένας λόγος είναι πως και στη Ρουμανία αναμένεται να ξεκινήσει πρόγραμμα επιδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους στο πλαίσιο του αντίστοιχου Ταμείου Ανάκαμψης, κάτι που εκτιμάται ότι αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία. Αντίστοιχα, στην Ελλάδα η Entersoft ποντάρει στο αντίστοιχο πρόγραμμα επιδοτήσεων που ξεκίνησε πρόσφατα και αναμένεται να αυξήσει το πελατολόγιο της εταιρείας με μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που θα αναβαθμίζουν το ERP τους.

Το 2022 είδε τα έσοδα της να αυξάνονται κατά 23% στα 29,6 εκατ. ευρώ. Η οργανική αύξηση ήταν της τάξεως του 10%, ενώ το υπόλοιπο 13% προήλθε από τις εξαγορές της Log On, της Bit Software και της Smartware. Υπενθυμίζεται ότι η Entersoft ανακοίνωσε πρόσφατα μία ακόμη εξαγορά, αυτή της CGSoft.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 7% στα 9,5 εκατ. ευρώ με τα κέρδη προ φόρων να διαμορφώνονται στα 6,7 εκατ. ευρώ περίπου στα ίδια επίπεδα με το 2021 (6,6 εκατ. ευρώ). Η σταθεροποίηση αποδίδεται, φυσικά, στις εξαγορές και την αναδιάρθρωση που απαιτήθηκε, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα ταμειακά διαθέσιμα διαμορφώθηκαν στα 14,8 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2022 έναντι 10,3 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο. Η διοίκηση της εταιρείας επεσήμανε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα σε συνδυασμό με τις ανοικτές γραμμές δανειοδότησης που υπάρχουν είναι αρκετά για να καλύψουν τις επόμενες κινήσεις επέκτασης.

Όσον αφορά στο 2023, η διοίκηση της Entersoft αναμένει ότι πέραν των επιδοτήσεων στην ενίσχυση του τζίρου της εταιρείας θα συνεισφέρουν τόσο η διεύρυνση του πελατολογίου σε τομείς όπως οι εφαρμογές logistics αλλά και η ηλεκτρονική τιμολόγηση, όσο και νέα προϊόντα. Η Entersoft πρόκειται να ξεκινήσει μέσα στο πρώτο μισό της χρονιάς την εμπορική διάθεση νέων εκδόσεων των λύσεων της σε τομείς όπως είναι η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού (HRM) και η μισθοδοσία, το ηλεκτρονικό εμπόριο μεταξύ επιχειρήσεων αλλά και μία cloud και web λύση για διαχείριση λογαριασμών και τιμολογίων που θα απευθύνεται σε πολύ μικρές επιχειρήσεις.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ