ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Dimand: Συμφωνία με τη Eurobank για πώληση της Severdor

Dimand: Συμφωνία με τη Eurobank για πώληση της Severdor
Έναντι τιμήματος 74,4 εκατ. ευρώ (σε cash-free / debt free βάση).

Στην υπογραφή προσυμφώνου με την Eurobank προχώρησε μέσω της θυγατρικής της Arcela Investments Limited, η Dimand για την πώληση του συνόλου των μετοχών της 100% θυγατρικής κυπριακής εταιρείας Severdor Ltd. έναντι τιμήματος 74,4 εκατ. ευρώ (σε cash-free / debt free βάση)

Η εταιρεία Severdor Ltd, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, αποτελεί τη μοναδική μέτοχο της ελληνικής εταιρείας Insignio Μ.Α.Ε. η οποία είναι ιδιοκτήτρια του οικοπέδου επί της Λεωφ. Κηφισίας 65 στο Μαρούσι, στο οποίο ήδη ανεγείρεται ένα εμβληματικό υπερσύγχρονο συγκρότημα γραφείων συνολικής επιφάνειας 24.940 τ.μ. σε δύο κτηριακούς όγκους, με βάση τις αρχές της αειφορίας και του βιοκλιματικού σχεδιασμού, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο φιλικό, ευέλικτο και δημιουργικό περιβάλλον εργασίας.

Το συγκρότημα στοχεύει σε πιστοποίηση WELL και LEED στη βαθμίδα Gold, σύμφωνα με το διεθνώς αναγνωρισμένο σύστημα αξιολόγησης του αμερικανικού φορέα USGBC.

Σημειώνεται πως η οριστική πώληση των μετοχών θα λάβει χώρα αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ανάπτυξης του συγκροτήματος γραφείων και την παράδοση αυτού προς χρήση σε μισθωτή, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2024.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ