ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

McDonald’s: Πλάνο για δίκτυο άνω των 50 καταστημάτων στην Ελλάδα

McDonald’s: Πλάνο για δίκτυο άνω των 50 καταστημάτων στην Ελλάδα
Τις πόρτες του άνοιξε το 29ο κατάστημα της εταιρείας στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Να ξεπεράσει τα 50 καταστήματα McDonald’s στην Ελλάδα σχεδιάζει η Premier Capital Ελλάς -η διαχειρίστρια των εστιατορίων στη χώρα μας- μέσα στην επόμενη πενταετία.

Τις πόρτες του άνοιξε μόλις, το 29ο κατάστημα της εταιρείας και συγκεκριμένα στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5 και Μακρή 1, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Όπως ανέφεραν ο Melo Hili, Chairman & Developmental Licencee της Premier Capital και η Simona Mancinelli, Managing Director της Premier Capital Ελλάς αναμένεται έως το τέλος του έτους να ανοίξουν ακόμη 3 καταστήματα στην Αθήνα: στην Πέτρου Ράλλη, το Χαϊδάρι και σε ακόμη μία περιοχή της πόλης.

Το πλάνο της Premier Capital Ελλάς, όπως επεσήμαναν, προβλέπει τη λειτουργία 22 συνολικά καταστημάτων στη χώρα μας την επόμενη πενταετία – τόσο εντός όσο και εκτός Αττικής - καθώς και τον διπλασιασμό του αριθμού των εργαζομένων, από τους 1.500 που απασχολούνται σήμερα. Ανάμεσα στα σημεία που ενδιαφέρουν την εταιρεία για ανάπτυξη καταστημάτων όπως επεσήμανε η κ. Mancinelli είναι τόσο η περιοχή ανάπτυξης του project του Ελληνικού όσο και τα αεροδρόμια της χώρας.

Σημειώνεται πως από το 2011 που ανέλαβε ως Developmental Licencee της McDonald’s στην Ελλάδα, η Premier Capital Ελλάς έχει επενδύσει περισσότερα από 35 εκατ. ευρώ για το άνοιγμα νέων εστιατορίων, την ανακαίνιση υφιστάμενων καθώς και την αναβάθμιση υποδομών και τεχνολογίας σε ολόκληρο το δίκτυό της. Το περασμένο έτος μόνο, επένδυσε 7 εκατ. ευρώ.

Το 2022 ο συνολικός τζίρος, έφτασε τα 81 εκατ. ευρώ με όλα τα καταστήματα να είναι κερδοφόρα ενώ η εταιρεία προχώρησε σε διαδοχικές ανατιμήσεις μέσα στο έτος λόγω της αύξησης του ενεργειακού κόστους και των αυξήσεων στις πρώτες ύλες.

Το νέο κατάστημα στην «καρδιά της Αθήνας»

Στο νέο κατάστημα στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, σε μία περιοχή με έντονη τουριστική κίνηση, πολύ κοντά στο μουσείο της Ακρόπολης, η επένδυση ξεπέρασε το 1 εκατ. ευρώ.

Απασχολούνται συνολικά 60 εργαζόμενοι ενώ το κατάστημα ενσωματώνει όλες τις πρόσφατες ψηφιακές καινοτομίες όπως ψηφιακές οθόνες που χειρίζεται ο επισκέπτης και μπορεί να επιλέγει το μενού του με μεγαλύτερη ευελιξία και έλεγχο στην παραγγελία του, επίσης υπηρεσία εξυπηρέτησης στο τραπέζι και υπηρεσία McDelivery.

Επιπλέον είναι διαθέσιμη και η νέα υπηρεσία με την οποία οι επισκέπτες μπορούν να παραγγέλνουν και να πληρώνουν από το κινητό τους και στη συνέχεια να παραλάβουν την παραγγελία τους από το ταμείο ή με την υπηρεσία εξυπηρέτησης στο τραπέζι.

Σημειώνεται πως με βάση τη στρατηγική του brand για την αειφορία, το McDonald’s στην Αρεοπαγίτου υλοποίει το πρόγραμμα Just Go Zero σε συνεργασία με την εταιρία Polygreen. Το εστιατόριο θα εφαρμόζει πολιτικές ανακύκλωσης και κομποστοποίησης, όπου περιλαμβάνονται διαδικασίες συλλογής χαρτιού, πλαστικού, συσκευασιών και οργανικών αποβλήτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ