ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα σελίδα για το «Athens Heart» με ανακατασκευή και αλλαγή χρήσης

Νέα σελίδα για το «Athens Heart» με ανακατασκευή και αλλαγή χρήσης
Το Athens Heart κλείνει τον κύκλο του ως εμπορικό κέντρο, μπαίνοντας σε διαδικασία ανακατασκευής καθώς και αλλαγής της χρήσης του

Αλλάζει σελίδα το «Athens Heart» κλείνοντας τον κύκλο του ως εμπορικό κέντρο και μπαίνοντας σε διαδικασία ανακατασκευής καθώς και αλλαγής της χρήσης του σε ένα σύγχρονο βιοκλιματικό κτήριο, το οποίο κατά κύριο λόγο αναμένεται να έχει γραφειακούς χώρους.

Υπενθυμίζεται ότι το ακίνητο συνολικής δόμησης 54.000 τ.μ. και εκμισθώσιμης επιφανείας 18.500 τ.μ. επί οικοπέδου επιφανείας 10.600 τ.μ. απέκτησε η Premia τον Νοέμβριο του 2022, σε υλοποίηση της από 31.8.2022 δικαστικής απόφασης με την οποία επικυρώθηκε Συμφωνία Εξυγίανσης της εταιρείας Doreco Α.Ε., ιδιοκτήτριας του εμπορικού κέντρου Athens Heart.

Το ακίνητο μαζί με όλο τον πάγιο και κινητό εξοπλισμό του, τις ενεργές μισθώσεις, τις διοικητικές άδειες λειτουργίας καθώς και τις άδειες χρήσης και σήματα, μεταβιβάστηκαν στην εταιρεία PRIMALAFT ATHENS A.E. (100% θυγατρική της PREMIA), έναντι τιμήματος 15,7 εκατ. ευρώ.

Με την ολοκλήρωση των χειμερινών εκπτώσεων στο τέλος Φεβρουαρίου, η πλειονότητα των εμπορικών καταστημάτων που λειτουργούσαν στο Athens Heart είχαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ειδοποιηθεί να αποχωρήσουν από το εμπορικό κέντρο. Προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες από την Premia για την ανακατασκευή του κτιρίου.

Σημειώνεται ότι το «Athens Heart» εγκαινιάστηκε τον Δεκέμβριο του 2008. Είχε δημιουργηθεί από την Pasal, η οποία στη συνέχεια αντιμετώπισε πρόβλημα ρευστότητας. Ακολούθως η η Pasal μετονομάστηκε σε Premia καθώς στο μετοχικό της κεφάλαιο εισήλθαν νέοι μέτοχοι, με κυριότερο την εταιρεία Sterner Stenhus Greece και μετατράπηκε σε ΑΕΕΑΠ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ