Επένδυση ύψους 20 εκατ. ευρώ από τη Unilever σε νέο εργοστάσιο στην Ουκρανία
Η Unilever ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επενδύσει 20 εκατ. ευρώ σε μια νέα μονάδα παραγωγής στην περιοχή του Κιέβου της Ουκρανίας, αποδεικνύοντας τη μακροπρόθεσμη δέσμευση της εταιρείας στη χώρα. Η κατασκευή θα ξεκινήσει φέτος, με το εργοστάσιο να αναμένεται να ανοίξει το 2024.
Το νέο εργοστάσιο θα δημιουργήσει περίπου 100 θέσεις εργασίας και θα κατασκευάζει προϊόντα προσωπικής φροντίδας, συμπεριλαμβανομένων σαμπουάν και αφρόλουτρων για μάρκες όπως Dove, Axe, TRESemmé και Ultrex.
Ο κόμβος αυτός θα τροφοδοτεί κυρίως την τοπική ουκρανική αγορά, αλλά έχει μελλοντικές δυνατότητες εξαγωγής στις ευρωπαϊκές αγορές. Το εργοστάσιο θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τα υψηλότερα περιβαλλοντικά πρότυπα χρησιμοποιώντας τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, συμβάλλοντας στον στόχο της Unilever για καθαρές μηδενικές εκπομπές σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της έως το 2039.
Είναι ταυτόχρονα ένας κατάλληλος τρόπος για να σηματοδοτηθεί η 30ή επέτειος της επιχείρησης στην Ουκρανία, η οποία θα εορταστεί αργότερα μέσα στο έτος.
Η Unilever απασχολεί σήμερα περισσότερα από 100 άτομα στην Ουκρανία και από το ξέσπασμα του πολέμου στη χώρα, η εταιρεία επικεντρώθηκε στη διασφάλιση της ασφάλειας και της ευημερίας των Ουκρανών υπαλλήλων της και των οικογενειών τους.
Επιπλέον, η Unilever έχει δωρίσει, μέχρι τώρα, περισσότερα από 15 εκ. ευρώ για την υποστήριξη και την παροχή βασικών προϊόντων της στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία, συνεργαζόμενη στενά με τις υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών και τις τοπικές ΜΚΟ ώστε να φτάσει η βοήθεια εκεί που χρειάζεται περισσότερο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εγκαίνια για το ανανεωμένο εκπαιδευτικό κέντρο του ΟΠΑΠ
Σαουδική Αραβία: Δύο εκρήξεις στο Ριάντ - Αναχαιτίστηκε πύραυλος των Χούθι
07:41
Jensen Huang (Nvidia): Το σχέδιο για την ευρωπαϊκή αυτονομία στο ΑΙ και τα επόμενα data centers
07:32
Σαουδική Αραβία: Ακούστηκαν εκρήξεις τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Ριάντ
07:31
Δύο ισχυροί σεισμοί 6,9 και 6,3 Ρίχτερ ανοιχτά των Βανουάτου - Προειδοποίηση και για τσουνάμι
07:26