ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Tι σηματοδοτεί το deal Xήτος-Green Cola - Τα σχέδια και οι στόχοι

Tι σηματοδοτεί το deal Xήτος-Green Cola - Τα σχέδια και οι στόχοι

Μια νέα ενιαία εταιρεία στην κλάδο των μη αλκοολούχων ποτών και Beverages, η οποία τίθεται κάτω από την ενιαία ομπρέλα του Ομίλου «Green Beverages», προκύπτει μετά τη συγχώνευση της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ με τη Green Cola που ανακοινώθηκε επίσημα τη Δευτέρα.

Η Green Beverages Group είχε ιδρυθεί το καλοκαίρι του 2022 με έδρα το Λονδίνο, από τις δύο εταιρείες, για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων τους αποκλειστικά στο εξωτερικό, όπως είχε επισημανθεί. Πλέον με βάση το σχέδιο συγχώνευσης που ενέκριναν τα Δ.Σ των δύο εταιρειών, η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ απορροφά τη Green Cola Ελλάς καθώς και τη Green Cola Operations, αποτελώντας στο εξής θυγατρική στην Ελλάδα του ομίλου GREEN BEVERAGES (ο οποίος διαθέτει επιπλέον θυγατρικές στις Η.Π.Α και το Ντουμπάι).

Τα brands της νέας εταιρείας

Ανάμεσα στα σήματα που θα διαθέτει νέα ενοποιημένη πλέον εταιρία είναι: ΖΑΓΟΡΙ, ΖΑΓΟΡΙ SPARKLING, ΖΑΓΟΡΙ GO GREEN, GREEN COLA, GREEN FLAVORS, GREEN MOCKTAILS, ΖΗΡΕΙΑ, καθώς και την αποκλειστική διανομή των σημάτων EVIAN και EVIAN SPARKLING για την ελληνική αγορά. Τα προϊόντα της εταιρίας βρίσκονται ήδη στα ράφια των μεγαλύτερων retailers παγκοσμίως, όπως Carrefour, Ahold-Delhaize, Walmart, Whole Foods, Kroger, Albertsons, ενώ διακινούνται και μέσω σημαντικών online πλατφορμών, όπως η Amazon, Ocado, Walmart marketplace κ.α.

Με το συγκεκριμένο deal ουσιαστικά δημιουργείται ένας νέος ισχυρός «πόλος» στον κλάδο των εμφιαλωμένου νερού και των αναψυκτικών, προερχόμενος από την «ένωση» δύο εταιρειών η συνεργασία των οποίων είχε ξεκινήσει από τις αρχές του 2022 όταν ΧΗΤΟΣ ανέλαβε την αποκλειστική διανομή των προϊόντων της Green Cola στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΧΗΤΟΣ ήδη τα τελευταία χρόνια είχε ενισχύσει το χαρτοφυλάκιο της με νέα προϊόντων πέραν του brand «Ζαγόρι» για το οποίο ήταν ευρύτερα γνωστή, όπως συνεργασία με τη Danone Waters αλλά και η αποκλειστική διανομή, εμπορία, merchandising και marketing των προϊόντων Evian και Ferrarelle.

Η παραγωγή των προϊόντων της εταιρίας γίνεται σε 5 ιδιόκτητα εργοστάσια στα Ιωάννινα, την Ορεστιάδα και την Κορινθία, ενώ έχει παραχωρήσει το δικαίωμα εμφιάλωσης μέρους των προϊόντων της σε τρίτους εμφιαλωτές τόσο στην Ελλάδα, σε Αμερική και Μέση Ανατολή. Η νέα ενοποιημένη εταιρία απασχολεί περισσότερους από 500 εργαζόμενους τόσο στα εργοστάσιά της, όσο και στα κέντρα διανομής και τα γραφεία της στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι στόχοι και το πενταετές πλάνο

Kαθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στη νέα εταιρεία αναλαμβάνει ο Δαμιανός Μπούρκας, στέλεχος με μακρά προϋπηρεσία και εμπειρία στο χώρο του FMCG και ειδικότερα των beverages τα τελευταία 24 χρόνια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο προσανατολισμός της εταιρείας άλλωστε είναι η δυναμική της ανάπτυξη τόσο στην Ελλάδα όσο και στις αγορές του εξωτερικού. Στόχος του νέου πενταετούς πλάνου είναι ο διπλασιασμός του τζίρου του Ομίλου καθώς και η σημαντική ανάπτυξη της κερδοφορίας του. Τα οποία αναμένεται να προέλθουν, σύμφωνα με την εταιρεία, κυρίως μέσα από στρατηγικές αειφόρου ανάπτυξης στις αγορές του εξωτερικού, καθώς και της περαιτέρω ενδυνάμωσης των επιδόσεών της εταιρίας στην Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ