ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eπίσκεψη Γεωργιάδη στο Ελληνικό: Οι εργασίες προχωρούν κανονικά – Είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος

Eπίσκεψη Γεωργιάδη στο Ελληνικό: Οι εργασίες προχωρούν κανονικά – Είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος
INTIME

Επίσκεψη στο εργοτάξιο της επένδυσης στο Ελληνικό πραγματοποίησαν το πρωί ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης και ο αναπληρωτής υπουργός, Νίκος Παπαθανάσης μαζί με βουλευτές του νοτίου τομέα της Αττικής, προκειμένου να ξεναγηθούν στα έργα που βρίσκονται υπό κατασκευή.

«Σκοπός της επίσκεψης είναι να παρουσιάσουμε την πραγματική πρόοδο του έργου στο Ελληνικό, ώστε να μην επιτρέπουμε στα fake news να καταστρέφουν μία μεγάλη εθνική προσπάθεια. Θα ήθελα να είναι εδώ και ο ΣΥΡΙΖΑ, καθότι τα σενάρια εκπορεύονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρουν ότι το έργο ότι δεν προχωράει» επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης.

Παρόντες ήταν από πλευράς ΝΔ οι βουλευτές Χάρης Θεοχάρης, Σοφία Βούλτεψη, Βασίλης Σπανάκης, Μπάμπης Παπαδημητρίου, Διονύσης Χατζηδάκης, Άννα Καραμανλή και Κώστας Κυρανάκης και από την Ελληνική Λύση, ο Δημήτρης Βαγενάς.

Το πρώτο κτίριο της επένδυσης

Η επίσκεψη ξεκίνησε από το πρώτο κτίριο της επένδυσης που θα ολοκληρωθεί και συγκεκριμένα το βιοκλιματικό κτίριο που θα συστεγάσει τέσσερις συλλόγους ΑΜΕΑ. Πρόκειται για μια επένδυση ύψους 12 εκατ. ευρώ που αναμένεται να παραδοθεί τον Ιούνιο.

Το έργο της υπογειοποίησης της λεωφόρου Ποσειδώνος, προϋπολογισμού περίπου 50 εκατ. ευρώ, ήταν ο δεύτερος «σταθμός» της επίσκεψης. Προβλέπεται ότι θα είναι έτοιμο το 2025 και ενώ θα παρακάμπτει περίπου 4 από τα φανάρια για διαδρομή 1.350 μέτρων.

ELLHNIKO-2.jpg

«Δεν υπάρχει τετραγωνικό απούλητο στο Ελληνικό της πρώτης φάσης»

Σύμφωνα με όσα επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης, επισκεπτόμενος στη συνέχεια το εργοτάξιο στο παράκτικο μέτωπο, «δεν υπάρχει τετραγωνικό απούλητο στο Ελληνικό της πρώτης φάσης» καθώς έχουν πουληθεί όλα τα διαμερίσματα στον Πύργο εκτός από τα ρετιρέ.

Σημείωσε μάλιστα ότι «έρχονται στο γραφείο μου και μου ζητούν ως χάρη να τους βρω διαμέρισμα στο Ελληνικό. Τους εξηγώ ότι δεν είμαι μέτοχος, τους παραπέμπω στη Lamda και οι 9 στους 10 γυρνούν απογοητευμένοι».

«Είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος, παρά την κρίση και την αύξηση των τιμών δεν έχει μειωθεί η ζήτηση», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ