ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ένα ασθενοφόρο πλήρως εξοπλισμένο στον ΟΚΑΝΑ, δωρεά του ομίλου Συγγελίδη

Ένα ασθενοφόρο πλήρως εξοπλισμένο στον ΟΚΑΝΑ, δωρεά του ομίλου Συγγελίδη

Ένα πλήρως εξοπλισμένο τελευταίας τεχνολογίας ασθενοφόρο AUTO RIBEIRO, μάρκας PEUGEOT, δωρεά των κ. Ιωάννη Συγγελίδη και της κυρίας Ναταλίας Καρπούζογλου του Ομίλου Συγγελίδη, παρέλαβαν σήμερα Τετάρτη 26 Απριλίου, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Αθανάσιος Θεοχάρης.

Ο ΟΚΑΝΑ το τελευταίο διάστημα έχει αναπτύξει ένα εκτεταμένο δίκτυο δομών και υπηρεσιών στο πεδίο της Άμεσης Πρόσβασης, στο κέντρο της Αθήνας, που συνίσταται μεταξύ άλλων, στην παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας και επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στα άτομα που κάνουν χρήση ψυχοδραστικών ουσιών.

Η εν λόγω δωρεά θα βοηθήσει το έργο του ΟΚΑΝΑ να παράσχει εστιασμένα και με ενδεδειγμένο τρόπο ιατρονοσηλευτική φροντίδα και άμεση αντιμετώπιση των περιπτώσεων υπερδοσολογίας στο πεδίο.

Με την συνδρομή της Κινητής Μονάδας ενισχύεται η δράση του ΟΚΑΝΑ φροντίζοντας πολυεπίπεδα τους εξαρτημένους συμπολίτες μας και συμβάλλοντας στην προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τόνισε:

«Από την πλευρά μου, θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια Συγγελίδη για την προσφορά της. Σε αυτό το σημείο θέλω να πω ότι έχει γίνει μεγάλη πρόοδος με τη διοίκηση του Θάνου Θεοχαρη. Στο κέντρο της Αθήνας έχουμε ένα χώρο που γίνεται εποπτευόμενη χρήση ναρκωτικών. Για τους ανθρώπους που κινδυνεύουν γίνεται χρήση της ναλοξόνης ένα αντίδοτο που χρησιμοποιείται όταν κάποιος έχει στερητικό σύνδρομο, ώστε να μην πεθάνει. Έχει γίνει μια σειρά κοινωνικών δράσεων που έρχονται να ξαναβάλουν στο χάρτη της προσοχής αυτούς τους ανθρώπους και να μην τους βλέπουμε παρατημένους στο δρόμο. Σε αυτό το πλαίσιο και η υλική και συμβολική παρουσία ενός ασθενοφόρου που αυτοί οι άνθρωποι θα βλέπουν ότι υπάρχει ώστε να αντιμετωπιστούν ανθρώπινα και όπως τους αρμόζει, έχει τη δίκη σας σφραγίδα. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και πιστεύω ότι το δικό σας παράδειγμα θα ακολουθήσουν και άλλοι εθελοντές. Θέλω να σας ευχαριστήσω συνολικά για την προσφορά και τη στήριξη σας στο σκέλος που αφορά το Υπουργείο Υγείας».

Η δωρήτρια κυρία Ναταλία Συγγελίδη, ανέφερε μεταξύ άλλων «.. άλλωστε η κυρίαρχη αρχή μου είναι πως η ανιδιοτελής και ευγενής προσφορά, γράφει την πιο λαμπερή σελίδα στη βιογραφία των ψυχών και σημασία έχει εκείνη που δεν μετριέται με το πόσο δίνεις, αλλά με πόση αγάπη βάζεις σε αυτό που δίνεις..».

Από πλευράς του ο Πρόεδρος του Ο.ΚΑ.ΝΑ. κ. Αθ. Θεοχάρης δήλωσε πως «Η γενναιόδωρη προσφορά του εν λόγω ασθενοφόρου προς τον ΟΚΑΝΑ, εκ μέρους του κ. Ιωάννη και της κας Ναταλίας Συγγελίδη, αποτελεί έμπρακτη υποστήριξη στο δύσκολο έργο του Οργανισμού. Για πρώτη φορά πραγματοποιείται μια τόσο σημαντική δωρεά για την καθημερινή υποστήριξη και πρωτοβάθμια φροντίδα των εξαρτημένων ατόμων στο πεδίο. Με αυτό τον τρόπο επανακτούν το δικαίωμα στην ισότιμη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και στη ζωή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ