Το ελληνικό παράθυρο που επέλεξε η Google για την ανακαίνιση των γραφείων της
Πρόσφατα, ο διάσημος τεχνολογικός κολοσσός Google αποφάσισε να ανακαινίσει τα γραφεία του στη Νέα Υόρκη.
Η διάσημη αμερικάνικη εταιρεία θέλοντας να αναβαθμίσει την αισθητική αξία, αλλά και την ενεργειακή απόδοση των γραφείων της στη Νέα Υόρκη, σε ένα από τα μεγαλύτερα κτίρια της πόλης, χρειαζόταν ένα προηγμένο παράθυρο το οποίο θα ενσωμάτωνε όλα αυτά τα σημαντικά χαρακτηριστικά, όντας ταυτόχρονα στιβαρό και εξαιρετικά ανθεκτικό.
Την λύση έδωσε η Ελληνική εταιρεία ALUMIL, ηγέτιδα δύναμη στη δημιουργία αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου. Συγκεκριμένα, η ALUMIL δημιούργησε για την Αμερικάνικη εταιρεία μία ειδική εκδοχή του προηγμένου θερμομονωτικού παραθύρου SUPREME S91, το οποίο είναι το πρώτο παράθυρο στην Ελλάδα που πιστοποιήθηκε από το διεθνή γερμανικό φορέα Passive House Institute, ως κατάλληλο για παθητικά κτίρια, δηλαδή κτίρια σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας.
Επιπλέον, η ALUMIL ανέπτυξε ειδικές περσίδες σκίασης για το συγκεκριμένο παράθυρο, οι οποίες χάρη στο εκλεπτυσμένο αεροδυναμικό σχεδιασμό τους αναβάθμισαν χαρακτηριστικά την αισθητική αξία του κτιρίου, προσφέροντας παράλληλα σημαντική προστασία από τον ήλιο.
Το σύστημα παραθύρων SUPREME S91 ανήκει στις SUPREME σειρές της ALUMIL και αποτελεί την τελευταία πρόταση για στιβαρές λύσεις θερμομονωτικών παραθύρων μοντέρνας γραμμής, υψηλής ασφαλείας, ειδικά σχεδιασμένο για την υλοποίηση κατασκευών παθητικών κτιρίων. Το σύστημα χαρακτηρίζεται από εξαιρετικά υψηλές επιδόσεις στους συντελεστές θερμομόνωσης, υδατοστεγάνωσης και ηχομείωσης.
Τεχνικά χαρακτηριστικά
• Πιστοποιημένο από το Passive House Institute (PHI) σύμφωνα με τις προδιαγραφές των παθητικών κτιρίων.
• Μέγιστη θερμομόνωση με UW=0,79 W/m2K, για διαστάσεις κουφώματος 1,23 x 1,48 m και και Ug=0,7 W/m2K, μέτρηση πιστοποιημένη από το Passive House Institute.
• Εξαιρετικά επίπεδα υδατοστεγάνωσης με χρήση κεντρικού ελαστικού διπλής διέλασης και ελαστικών EPDM.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εταιρείας www.alumil.com
Oικιακή βοηθός «ξάφριζε» κοσμήματα και χρηματικά ποσά από σπίτια στην Αττική
13:14
Θεσσαλονίκη: Ελεύθερη υπό όρους η 29χρονη που τραυμάτισε με μαχαίρι τον σύντροφο της
13:06
Εξιτήριο για τους δύο χειριστές του πυροσβεστικού ελικοπτέρου που έπεσε στη λίμνη Αώου
12:48
Ηράκλειο: «Πώς να πάω το παιδί στο νοσοκομείο; Ήταν μακριά», είπε η μητέρα του 3χρονου Άγγελου
12:47