ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Public και iRepair αλλάζουν τα δεδομένα στην επισκευή συσκευών με ταχύτητα και αξιοπιστία

Public και iRepair αλλάζουν τα δεδομένα στην επισκευή συσκευών με ταχύτητα και αξιοπιστία

Εκείνο το συρτάρι που έχουμε όλοι στο σπίτι μας και είναι γεμάτο με καλώδια, ακουστικά και κυρίως παλιά smartphones, είναι η απόδειξη πως κάτι δεν κάνουμε και τόσο καλά με τις συσκευές μας.

Διότι, μπορεί προς το παρόν να πρόκειται απλώς για «κατάληψη χώρου», όμως αργά ή γρήγορα, όλα αυτά θα καταλήξουν στα σκουπίδια και θα γίνουν αυτό που ονομάζουμε ψηφιακά ή ηλεκτρονικά απόβλητα, επειδή «δεν δουλεύουν πια».

Εκτιμάται ότι σε 4 στα 10 νοικοκυριά στην Ελλάδα σήμερα βρίσκουμε να έχουν στην κατοχή τους περισσότερα smartphones από τα μέλη που τα αποτελούν: Τέσσερα άτομα η οικογένεια; Έξι τα smartphones που έχουν ακόμα – δύο από τα οποία βρίσκονται σ’ εκείνο το συρτάρι. Πρόκειται, λοιπόν για συσκευές που απλά συσσωρεύονται και δεν χρησιμοποιούνται διότι έχουν υποστεί κάποια βλάβη και προτιμήσαμε να αγοράσουμε καινούργιο, από το να πληρώσουμε ένα εξίσου υψηλό ποσό και να περιμένουμε μέρες ατέλειωτες μέχρι να επισκευαστεί το παλιό κινητό.

Στην εποχή μας, όμως, υπάρχει ένας ακόμα σημαντικότερος και σπουδαιότερος λόγος για τον οποίο είναι ανάγκη να επιμείνουμε λίγο (ή και πολύ) παραπάνω στη χρήση του παλιού μας smartphone: Τα ψηφιακά απόβλητα που συγκεντρώνονται με γεωμετρική πρόοδο και επιβαρύνουν τον πλανήτη. Σύμφωνα με στοιχεία του Global E-waste Monitor, μόνο κατά τη διάρκεια του 2021 παρήχθησαν στον κόσμο ψηφιακά απόβλητα, το βάρος των οποίων ήταν ίσο με αυτό του Σινικού Τείχους, ενός από τα μεγαλοπρεπέστερα ανθρώπινα έργα, που το συνολικό μήκος του υπολογίζεται στα 21.196 χιλιόμετρα και βρίσκεται στην Κίνα.

Δεν είναι υπερβολή να χαρακτηρίσουμε τα λεγόμενα ψηφιακά απόβλητα (e-waste), ανάμεσά τους και τα κινητά , ως μία «βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλια του φυσικού περιβάλλοντος» - μια βόμβα που χρειάζεται να «απενεργοποιήσουμε» εγκαίρως, δηλαδή με άμεσες, αποτελεσματικές και δυναμικές δράσεις.

Επισκευή Συσκευών: Πώς μπορεί να βοηθήσει τον πλανήτη


Στον δρόμο προς την πράσινη μετάβαση και την κυκλική οικονομία, στον οποίο βαδίζει ολοταχώς η ανθρωπότητα για να προστατεύσει τον πλανήτη, η τεχνολογία οφείλει να παρέχει λύσεις και όχι να δημιουργεί προβλήματα. Αρκεί να αναλογιστούμε ότι εφόσον επιλέξουμε να επεκτείνουμε τη διάρκεια ζωής του smartphone μας μόλις κατά έναν χρόνο, μπορούν να εξοικονομηθούν τόσες εκπομπές άνθρακα όσες εκείνες που προέρχονται από την κίνηση 2.000 αυτοκινήτων σε ένα έτος!

Είναι λοιπόν σαφές ότι ο τρόπος για να μειώσουμε σημαντικά τα ψηφιακά μας απόβλητα είναι η παράταση ζωής των smartphones μας. Επιλέγουμε την επισκευή, τους δίνουμε μία ευκαιρία ακόμα για έναν νέο κύκλο ωφέλιμης ζωής στη χρήση τους και γινόμαστε κι εμείς οι ίδιοι μέρος της λύσης, της αλλαγής, της βιωσιμότητας.

Public και iRepair μας δίνουν άμεσες, γρήγορες και αποτελεσματικές επισκευές

Παράταση ζωής τα smartphones μας που χάλασαν παίρνουν μόνο μέσω μιας αξιόπιστης επισκευής – και αυτός είναι ο τρόπος για να γίνει ο καθένας μας κομμάτι μιας μεγάλης αλυσίδας αξίας για την αειφορία. Διστάζουμε όμως, διότι έχουμε την πεποίθηση πως η επισκευή μιας τέτοιας συσκευής, που είναι απαραίτητη στην καθημερινότητά μας, μπορεί να είναι και κοστοβόρα και χρονοβόρα.

Εδώ και έναν χρόνο όμως, ο δρόμος για την επιδιόρθωση μιας συσκευής έχει έναν πολύ σημαντικό σταθμό, που δεν είναι άλλος από τη συνεργασία των Public και της iRepair. Τα Public, ως ο δημοφιλέστερος προορισμός τεχνολογίας στην Ελλάδα και διεκδικώντας επάξια τον τίτλο του one-stop-shop για κάθε ανάγκη τεχνολογίας, προσφέρουν άμεση πρόσβαση σε αξιόπιστες υπηρεσίες επισκευής συσκευών με την υπογραφή της iRepair. Ενώνοντας τις δυνάμεις τους, μας προσφέρουν την επιλογή να κινηθούμε προς την κυκλική οικονομία που ελαχιστοποιεί τη σπατάλη και μειώνει τις εκπομπές άνθρακα, χωρίς να στερηθούμε την πολύτιμη συσκευή μας – ακόμα και ούτε στιγμή περισσότερο από 20 λεπτά!

Service κινητών, tablet, laptop και PC σε μόλις 20’ λεπτά

Πρόκειται για μία νέα υπηρεσία που παρουσιάζουν τα Public για πραγματικά «εξωπραγματικές» ταχύτητες επισκευής και μέσω της οποίας, έχουμε την ευκαιρία να επισκευάσουμε τη συσκευή που παρουσιάζει πρόβλημα, μέσα στα καταστήματα Public, σε χρόνο που μπορεί να είναι μόλις 20 λεπτά!

Το service για προϊόντα τεχνολογίας επιταχύνεται πλέον σημαντικά, προσφέροντας σε όσους επιλέγουμε αυτή τη λύση εγγυημένη υποστήριξη και εξατομικευμένες συμβουλές τεχνολογίας από 140 iRepair experts, στους οποίους περιλαμβάνονται εξειδικευμένοι τεχνικοί με πάνω από 16 χρόνια εμπειρίας.

Τα σημεία service iRepair που βρίσκονται εντός των καταστημάτων Public, προσφέρουν μια ολοκληρωμένη γκάμα υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης και επισκευής συσκευών τεχνολογίας, καθώς αναλαμβάνουν τα smartphones και τα tablets μας, με λειτουργικό iOS και Android, αλλά και τους φορητούς και επιτραπέζιους υπολογιστές μας. Εύκολα, άμεσα, ποιοτικά, χάρη στην εξειδικευμένη ομάδα της iRepair, τα Public παρέχουν υπηρεσίες όπως εγγύηση καλής λειτουργίας, παρακολούθηση επισκευής, αλλά και νέες online υπηρεσίες επισκευής (Express Επισκευή) με επιπλέον, τη δυνατότητα να κλείσουμε το ραντεβού μας online.

150.000 επισκευές συσκευών, σε έναν χρόνο

Σήμερα, έναν χρόνο μετά την έναρξη της υπηρεσίας, λειτουργούν 24 iRepair κέντρα εντός των καταστημάτων Public, εκ των οποίων 21 στην Ελλάδα και 3 στην Κύπρο, ενώ στόχος της συνεργασίας είναι η λειτουργία ενός iRepair σε κάθε κατάστημα Public. Η συνεργασία των δύο brands, άλλωστε, έχει ήδη αποδειχθεί κάτι παραπάνω από παραγωγική, αφού μετρά περισσότερες από 150.000 επισκευές, εκ των οποίων μια στις δύο γίνεται εντός 24 ωρών, γεγονός που έχει οδηγήσει σε τριπλασιασμό της ικανοποίησης των πελατών.

Η εποχή μας απαιτεί δραστικές αλλαγές και λύσεις που αναβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής μας – τόσο άμεσα όσο και μακροπρόθεσμα, για τον ίδιο μας τον πλανήτη. Public και iRepair μας προσφέρουν την ευκαιρία να γίνουμε μέρος της νέας πραγματικότητας, συμμετέχοντας στην κυκλική οικονομία, ενώ ταυτόχρονα εξοικονομούμε χρήμα, χρόνο και πόρους.