ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εγκαταστάσεις σταθμού γάλακτος της ΔΕΛΤΑ στην Ξάνθη εξαγόρασε η γαλακτοβιομηχανία Όμηρος

Εγκαταστάσεις σταθμού γάλακτος της ΔΕΛΤΑ στην Ξάνθη εξαγόρασε η γαλακτοβιομηχανία Όμηρος

Στην εξαγορά  των εγκαταστάσεων του σταθμού γάλακτος της ΔΕΛΤΑ, στη Συδινή Ξάνθης, προχώρησε η γαλακτοβιομηχανία Όμηρος.

Η κίνηση της ΔΕΛΤΑ να πουλήσει τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, εντάσσεται στο πλαίσιο της αναδιάρθωσης της εφοδιαστικής της αλυσίδας καθώς πλέον το γάλα που θα συλλέγει από την περιοχή της Θράκης «με ισοθερμικά βυτία θα κατευθύνεται απευθείας στις παραγωγικές εγκαταστάσεις, χωρίς να απαιτείται η προσωρινή αποθήκευσή του». Σημειώνει άλλωστε πως ο Σταθμός Συδινής έχει σταματήσει να αξιοποιείται συστηματικά εδώ και σχεδόν ένα χρόνο.

Παράλληλα, η εταιρεία εξηγεί πως η κίνηση αυτή ενισχύει περαιτέρω το επιχειρηματικό πλάνο της ΔΕΛΤΑ, που έχει ως βασικό στόχο να διευρύνει το portfolio των προϊόντων της με περισσότερες επιλογές καλής διατροφής, χτίζοντας πάνω στην ισχυρή βάση των γαλακτοκομικών της προϊόντων.

Σημειώνει τέλος ότι η συνεργασία της εταιρείας με τους παραγωγούς μέσω του προσωπικού της Ζώνης Γάλακτος, που απαρτίζεται κυρίως από εξειδικευμένους κτηνιάτρους και γεωπόνους, θα παραμείνει ανεπηρέαστη.

Ο συγκεκριμένος σταθμός στη Συδινή Ξάνθης αφορά σε μία έκταση περίπου 7.500 τμ, στην οποία βρίσκονται βιομηχανικές κτιριακές εγκαταστάσεις 1.200 τμ. και εγκαταστάσεις βιολογικού εξοπλισμού καθώς και βιολογικού καθαρισμού. Επιπλέον μπορεί να δεχθεί και να αποθηκεύσει 120 τόνους αιγοπρόβειου γάλακτος ημερησίως.

Όπως επισημαίνει σε ξεχωριστή ανακοίνωσή της η γαλακτοβιομηχανία Όμηρος, έχει προγραμματίσει επιπλέον επενδύσεις στον σταθμό, για την ανανέωση και την αναβάθμιση του κτιριακού και μηχανολογικού εξοπλισμού, εξασφαλίζοντας να είναι όλα έτοιμα για την νέα γαλακτοκομική σεζόν. Θα αποτελέσει τον έκτο σταθμό γάλακτος για την εταιρεία στην ελληνική επικράτεια και αναμένεται να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της ζώνης γάλακτος και την αύξηση τη παραγωγής, όπως σημειώνεται. Τέλος, οι σταθμοί γάλακτος της ΟΜΗΡΟΣ πλέον θα χρησιμοποιούνται και από την νέα θυγατρική της εταιρίας, την AGROLACT, η οποία δημιουργήθηκε με βασικό στόχο να καλύψει τις ανάγκες των κτηνοτρόφων της εταιρείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ