ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΜΕΤRO ΑΕΒΕ: Η νέα επένδυση 24 εκατ. για Κέντρο Διανομής – Τα σχέδια για τη Βόρεια Ελλάδα

ΜΕΤRO ΑΕΒΕ: Η νέα επένδυση 24 εκατ. για Κέντρο Διανομής – Τα σχέδια για τη Βόρεια Ελλάδα

Επένδυση ύψους 24 εκατ. ευρώ για το νέο Κέντρο  Διανομής Βορείου Ελλάδος πραγματοποίησε ο όμιλος METRO ΑΕΒΕ.

Συγκεκριμένα, το έργο που εγκαινιάστηκε την Τρίτη αφορά στην ανακαίνιση, τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση του Κέντρου το οποίο, διπλασιάζει το μέγεθός του καλύπτοντας έκταση συνολικά 45.000 m2.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της METRO ΑΕΒΕ, Αριστοτέλη Παντελιάδη, «αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα Κέντρα Διανομής και το θεμέλιο που θα μας επιτρέψει να στηρίξουμε την επέκτασή μας στη Βόρεια Ελλάδα».

To Κέντρο Διανομής εξυπηρετεί τα καταστήματα των δικτύων Mymarket και METRO Cash & Carry της Κεντρικής, Δυτικής και Βόρειας Ελλάδος, κεντρικά, με όλες τις κατηγορίες προϊόντων (ξηρό φορτίο, συντήρηση, μαναβική, κατάψυξη, κρέας και ψάρι) και πλέον η δυναμική του μετά την επέκταση, φτάνει τα 120 καταστήματα με χρόνο παράδοσης 24 ωρών. Διαθέτει 18.500 κωδικούς και 23.500 θέσεις αποθήκευσης, πραγματοποιούνται 860 δρομολόγια και έχει δυνατότητα παράδοσης 1.500.000 κιβώτια τον μήνα. Μεταξύ άλλων θα διαθέτει φωτοβολταϊκή εγκατάσταση- η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2023- με ισχύ 2,47MW και εκτιμάται ότι θα παράγει 3,3GWh, καλύπτοντας το 70% των ετήσιων αναγκών ενέργειας του χώρου, εξοικονομώντας 2.586 τόνους CO2.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι με τις επενδύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από τον όμιλο METRO στο κομμάτι της εφοδιαστικής αλυσίδας, η εταιρεία έχει κεντρικοποιήσει το 87% των προμηθευτών σε επίπεδο κύκλου εργασιών.

Τα επόμενα σχέδια

Παράλληλα ο Όμιλος ΜETRO, με στόχο να διευρύνει το αποτύπωμά του στην περιοχή, προγραμματίζει την επέκταση του δικτύου σε πρώτη φάση από τη Θεσσαλονίκη μέσω καταστημάτων franchise.

Όπως ανέφερε χθες, στο περιθώριο της εκδήλωσης των εγκαινίων του νέου Κέντρου Διανομής ο κ. Παντελιάδης, στο πλάνο είναι η δημιουργία ενός ακόμη Cash and Carry στη Δράμα. Επίσης αναζητούνται οι κατάλληλοι χώροι στα νησιά σε Χίο, Μυτιλήνη και Κεφαλονιά για καταστήματα χονδρικής. Παράλληλα στα επενδυτικά σχέδια του Ομίλου είναι η δημιουργία κέντρου logistics στον Ασπρόπυργο.

Υπενθυμίζεται ότι η ΜETRO ΑΕΒΕ προγραμματίζει επενδύσεις συνολικού ύψους 280 εκατ. ευρώ σε βάθος τετραετίας. Το δίκτυο των καταστημάτων My market αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια κυρίως μέσω της ανάπτυξης των My market Local, καθώς μέχρι το 2025 προβλέπεται να λειτουργήσουν συνολικά 90 καταστήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ