ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Beko: Όταν η τεχνολογία εμπνέεται από τη φύση για να αναβαθμίσει τη ζωή μας

Beko: Όταν η τεχνολογία εμπνέεται από τη φύση για να αναβαθμίσει τη ζωή μας

Ευεξία και βιωσιμότητα. Δύο λέξεις που ακούμε και διαβάζουμε όλο και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια και οι οποίες για πολλούς καταναλωτές σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουν αναδειχθεί σε βασικούς «κανόνες» στην καθημερινότητά τους.

Πράγματι, το να απολαμβάνουμε ένα lifestyle που χαρακτηρίζεται από πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές και να ακολουθούμε έναν τρόπο ζωής, που είναι πιο φιλικός προς το περιβάλλον, είναι τα ζητούμενα σήμερα. Πόσο εύκολο είναι όμως να ακολουθούμε μία υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή και να απολαμβάνουμε μία καθημερινότητα που δεν περιλαμβάνει σπατάλη τροφίμων και δεν χαρακτηρίζεται από υπερβολική κατανάλωση ενέργειας;

Αυτό που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνειδητοποιήσει πλέον, είναι πως τα πάντα ξεκινούν από το σπίτι μας, δηλαδή τη βάση μας, τον χώρο στον οποίο περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας μας. Και εδώ είναι που έρχονται οι σύγχρονες τεχνολογίες, να μπουν στις απαραίτητες οικιακές συσκευές και να μας βοηθήσουν να διαμορφώσουμε μία περισσότερο βιώσιμη, ποιοτική και ωφέλιμη καθημερινότητα.

Όταν η τεχνολογία δίνει ώθηση σε ένα πιο βιώσιμο και υγιεινό lifestyle

Με μία πληθώρα επιλογών στη διάθεσή μας και με νέες οικιακές συσκευές να κάνουν συνεχώς την εμφάνισή τους, δεν είναι πάντα εύκολο για τον σύγχρονο καταναλωτή -ακόμη και τον πιο ενημερωμένο- να οδηγηθεί σε επιλογές για το σπίτι που συνδυάζουν την υψηλή τεχνολογία, με χαρακτηριστικά που ευνοούν την ευεξία και το sustainable lifestyle.

Υπάρχει μία εταιρεία όμως, η οποία ειδικεύεται στις οικιακές συσκευές από το 1955 και που τα τελευταία χρόνια, έχει αποδείξει πως επενδύει σε τεχνολογίες που κάνουν πιο άνετη και υγιεινή την καθημερινότητά μας, ωφελώντας παράλληλα το περιβάλλον. Ο λόγος, φυσικά, για τη Beko.

Με στόχο να ωθήσει τις νέες γενιές σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, η Beko εστιάζει στην ανάπτυξη προϊόντων που εμπνέουν έναν υγιεινό, αλλά και βιώσιμο τρόπο ζωής: Από συσκευές ψύξης που εξοικονομούν θρεπτικά συστατικά, μέχρι ψυγεία που διατηρούν τα τρόφιμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μέχρι έξυπνα πλυντήρια στεγνωτήρια που μας εξοικονομούν χρόνο & κατανάλωση ενέργειας.

Εστιάζοντας, λοιπόν, εδώ και δύο δεκαετίες στην καινοτομία, η Beko έχει καταφέρει να ξεχωρίσει, κάτι που φαίνεται τόσο από το γεγονός ότι έχει αναδειχθεί στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη μάρκα οικιακών συσκευών στην ευρωπαϊκή αγορά, όσο και από τις βραβεύσεις της, με την πλέον πρόσφατη να δείχνει την «πράσινη» πορεία που θέλει να ακολουθήσει η εταιρεία.

Τεχνολογία και φύση πηγαίνουν μαζί και θέτουν τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο

Στα Greek Green Awards 2023, που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Μάρτιο με στόχο να αναδείξουν την καινοτομία σε προϊόντα, υπηρεσίες και διαδικασίες ανάπτυξης που προάγουν την «πράσινη» οικονομία και το eco-living, η Beko Greece κατάφερε να βραβευτεί και να ξεχωρίσει. Και ο λόγος ήταν μία ιδιαίτερα σημαντική και καινοτόμα τεχνολογία: Η HarvestFresh™.

Τι είναι η HarvestFresh™ και γιατί αξίζει την προσοχή μας; Πρόκειται ουσιαστικά για μία τεχνολογία που αποδεικνύει το ότι η φύση μπορεί να πάει «χέρι-χέρι» με την τεχνολογία και δη, να αποτελέσει την καλύτερη πηγή έμπνευσης για να διαμορφώσουμε έναν καλύτερο τρόπο ζωής.

Η HarvestFresh™, λοιπόν, είναι εμπνευσμένη από τη φύση και συγκεκριμένα, από τον
ημερήσιο κύκλο του ήλιου. Και το πώς λειτουργεί, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η τεχνολογία αυτή που υπάρχει σε ψυγειοκαταψύκτες της Beko «μιμείται» τον φυσικό, 24ωρο κύκλο του ήλιου. Πώς τα καταφέρνει; Αξιοποιώντας μία τεχνολογία τριών χρωμάτων που εναλλάσσεται σε μπλε, κόκκινο και πράσινο φως προσομοιώνοντας τον κύκλο του φωτος μέσα στο ειδικό συρτάρι για την αποθήκευση φρούτων και λαχανικών. Το αποτέλεσμα; Τα φρούτα και τα λαχανικά μας διατηρούνται φρέσκα για περισσότερο χρονικό διάστημα και παράλληλα, διατηρούν καλύτερα τις βιταμίνες και τα θρεπτικά τους συστατικά.

Με λίγα λόγια, είναι μία «έξυπνη» τεχνολογία που έχει δημιουργηθεί με έμπνευση από τη φύση, για να ενισχύσει την καθημερινότητά μας, στο πλαίσιο μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής.

Φυσικά, η HarvestFresh™ δεν είναι η μοναδική τεχνολογία της Beko, που έχει κάνει τα
προϊόντα της εταιρείας να ξεχωρίζουν. Από την τεχνολογία Aquatech στα πλυντήρια
ρούχων για γρήγορο και βιώσιμο πλύσιμο, μέχρι την τεχνολογία Aeroperfect στους φούρνους για τέλεια μαγειρικά αποτελέσματα κάθε φορά.

Με 18 παγκόσμια εργοστάσια, με 60 χρόνια εμπειρίας και εξυπηρετώντας πάνω από 130 χώρες, το σίγουρο είναι πως η Beko αποδεικνύει ότι «ακούει» τις ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών, υποστηρίζοντας και ενθαρρύνοντας τον υγιεινό τρόπο ζωής. Παράλληλα όμως, πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα, επενδύοντας σε τεχνολογίες που συνδυάζουν την καινοτομία με τη βιωσιμότητα. Και αυτό είναι κάτι που μπορεί να μας βοηθήσει να κάνουμε τη διαφορά, τόσο για εμάς τους ίδιους, όσο για τους αγαπημένους μας και τον πλανήτη μας, μέσα από τις καθημερινές μας συνήθειες, εκείνες που ξεκινούν από τη βάση μας, δηλαδή το σπίτι μας.