ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συνεργασία ΕΒΕΑ - Δήμου Κηφισιάς για την επιχειρηματικότητα

Συνεργασία ΕΒΕΑ - Δήμου Κηφισιάς για την επιχειρηματικότητα

Συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) ξεκίνησε ο Δήμος Κηφισιάς με στόχο την προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας μέσω κοινών προγραμμάτων που θα σχεδιάσουν και θα υλοποιήσουν οι δύο φορείς.

Η συνεργασία, επισφραγίστηκε με το πρωτόκολλο συνεργασίας που συνυπέγραψαν ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος και ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος στην ομιλία του μίλησε για την συστηματική δουλειά που γίνεται στον τομέα της επιχειρηματικότητας στον Δήμο Κηφισιάς τα τελευταία δύο χρόνια και τόνισε πως μέσω της παραγωγικής συνεργασίας με το ΕΒΕΑ θα ενισχυθεί αυτή η προσπάθεια. Ο Δήμος Κηφισιάς είναι ο μοναδικός δήμος στην Ελλάδα που έχει δημιουργήσει την υποδομή για την στήριξη της επιχειρηματικότητας, με αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Γραφείο Επιχειρηματικότητας και πλήθος διαλέξεων δράσεων και ημερίδων για την ενίσχυση της.

Ο κ. Θωμάκος τόνισε πως με την σημαντική αυτή συνεργασία «ρίχνουμε τον σπόρο της νεανικής επιχειρηματικότητας και ο σπόρος θα βλαστήσει δίνοντας καρπούς, τους καρπούς της νεανικής επιχειρηματικότητας». Σημείωσε πως ο δήμος Κηφισιάς είναι ο μοναδικός δήμος στην Ελλάδα που έχει δημιουργήσει την υποδομή για την στήριξη της επιχειρηματικότητας, με αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Γραφείο Επιχειρηματικότητας και πλήθος διαλέξεων δράσεων και ημερίδων για την ενίσχυση της.

Κάλεσε μάλιστα τους ενδιαφερόμενους να τολμήσουν να κάνουν την ιδέα τους πράξη και να εμπιστευτούν τις δυνάμεις με αρωγό στην προσπάθεια τους τον Δήμο Κηφισιάς. Κλείνοντας ο Δήμαρχος Κηφισιάς επεσήμανε ότι η καινοτομία των επιλεγμένων δράσεων θα λειτουργήσει ως κοιτίδα τέτοιες για την επανεκκίνηση της οικονομίας και της αισιοδοξίας για την πορεία της χώρα μας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ Κωνσταντίνος Μίχαλος δήλωσε ότι η προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας είναι ένα μεγάλο ζητούμενο για τη χώρα μας σήμερα. Σε μια εποχή όπου η ανεργία των νέων κυμαίνεται σταθερά πάνω από 50%, η ελληνική οικονομία έχει ανάγκη από νέες ιδέες, νέα επιχειρηματικά μοντέλα, νέα, καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες για να βρει ξανά το δρόμο της ανάπτυξης. Ο κ. Μίχαλος επεσήμανε ότι το ΕΒΕΑ, εργάζεται με συνέπεια τα τελευταία χρόνια για την προώθηση της νεοφυούς και νεανικής επιχειρηματικότητας, μέσω αυτόνομων πρωτοβουλιών, άλλα και σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Κύριος σκοπός είναι η υπέρβαση μιας σειράς εμποδίων και προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι νεοφυείς επιχειρήσεις. Το ΕΒΕΑ παρέχει, εκτός από τη φιλοξενία και την παροχή γραμματειακής υποστήριξης, ένα ολοκληρωμένο πλέγμα υπηρεσιών: διάγνωση αναγκών και παροχή δωρεάν εξατομικευμένης συμβουλευτικής υποστήριξης, δράσεις επιμόρφωσης, ενημέρωσης και δικτύωσης, αλλά και υποστήριξη στην αναζήτηση επενδυτών.

Σημειώνεται ότι για το πρόγραμμα «Υποστήριξη Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Δήμου Κηφισιάς» οι υποψηφιότητες των ενδιαφερόμενων μπορούν να υποβάλλονται στο Γραφείο Επιχειρηματικότητας του Δήμου Κηφισιάς (Σ. Κονιτοπούλου, τηλ 213 2007 213) ενώ οι ομάδες που θα επιλεγούν μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας, θα έχουν στη διάθεσή τους, μια ολοκληρωμένη σειρά από υποστηρικτικές δράσεις και εργαλεία προκειμένου να υλοποιήσουν την ιδέα τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ