ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επ. Ανταγωνισμού: Συνεδριάζει την 1η Νοεμβρίου για το deal Ιntrakat - Άκτωρ – Η εισήγηση

Επ. Ανταγωνισμού: Συνεδριάζει την 1η Νοεμβρίου για το deal Ιntrakat - Άκτωρ – Η εισήγηση
INTIME

Την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου αναμένεται να συνεδριάσει η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού προκειμένου να εξετάσει, κατόπιν σχετικής εισήγηση, την  απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου επί της «ΑΚΤΩΡ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» από την «INTRAKAT ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ».

Σύμφωνα με την εισήγηση, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Αρχή, «τα ευρήματα που τέθηκαν υπόψη της Υπηρεσίας κατά τη διαδικασία της πλήρους διερεύνησης της συγκέντρωσης, κατέδειξαν ότι η συγκέντρωση δεν δύναται να περιορίσει σημαντικά τη λειτουργία του ανταγωνισμού στις σχετικές αγορές στις οποίες αφορά κι ως εκ τούτου προτείνεται η έγκρισή της από την Επιτροπή Ανταγωνισμού».

Υπενθυμίζει πάντως, ότι «η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της αποδεικτικής διαδικασίας και τις απόψεις των εμπλεκομένων μερών».

Κύκλοι της εταιρείας μετά την ανακοίνωση της σχετικής εισήγησης η οποία προτείνει στην Ολομέλεια την έγκριση του deal, ανέφεραν πως πρόκειται για «μια θετική εξέλιξη και αισιοδοξούμε για το τελικό αποτέλεσμα».

Σημειώνεται πως η INTRAKAT είναι ανώνυμη εταιρία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών και μητρική εταιρία του Ομίλου INTRAKAT. Ο Όμιλος δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς των κατασκευών δημόσιων και ιδιωτικών έργων, ανάπτυξης ακινήτων, τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας, διαχείρισης αποβλήτων και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η ΑΚΤΩΡ αποτελεί τον κατασκευαστικό βραχίονα του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Κύριο αντικείμενο δραστηριότητας της εταιρίας και των θυγατρικών της είναι η κατασκευή κτηριακών και βιομηχανικών έργων καθώς και έργων υποδομής, η παραγωγή αδρανών υλικών και η παροχή υπηρεσιών διαχείρισης εγκαταστάσεων και υποδομών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ