ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κωτσόβολος: οι μέτοχοι της Currys έδωσαν το «πράσινο φως»

Κωτσόβολος: οι μέτοχοι της Currys έδωσαν το «πράσινο φως»

Την έγκριση τους για την πώληση της Κωτσόβολος στη ΔΕΗ έδωσαν οι μέτοχοι της βρετανικής Currys κατά τη διάρκεια έκτακτης γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα (21/11/2023).

Η έγκριση για την πώληση ήταν αναμενόμενη και ουσιαστικά βάζει στην τελική ευθεία τη διαδικασία για την ολοκλήρωση της εξαγοράς της μεγαλύτερης αλυσίδας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών της χώρας από τη ΔΕΗ. Η συμφωνία απαιτεί τώρα την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και των αρμόδιων αρχών της ΕΕ, μία διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του α’ τριμήνου του 2024.

Η συμφωνία για την πώληση της Κωτσόβολος από τη ΔΕΗ ανακοινώθηκε στις 3 Νοεμβρίου και το αντίτιμο της συμφωνίας αντιστοιχεί σε αξία επιχείρησης 200 εκατ. ευρώ, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο δανεισμός, τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας και εξαιρουμένων των μισθώσεων κατά το IFRS 16.

Η ΔΕΗ προτίθεται να χρηματοδοτήσει την εξαγορά μέσω ιδίων κεφαλαίων και στην ανακοίνωση της επισημαίνει ότι η εξαγορά της Κωτσόβολος θα φέρει εξοικονόμηση ποσού περίπου 100 εκατ. ευρώ το οποίο, σύμφωνα με το επενδυτικό πλάνο, προοριζόταν για την δημιουργία δικτύου logistics και υποδομών μεταφορών αλλά και συστημάτων πληροφορικής για διαχείριση αυτών.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, η συμφωνία για εξαγορά της Κωτσόβολος αποτελεί μία στρατηγική κίνηση μετασχηματισμού, σε μία αγορά που αλλάζει σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς η εποχή της ενεργειακής μετάβασης και του νέου εξηλεκτρισμού δημιουργεί έναν ολόκληρο νέο κόσμο λύσεων για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ