Καββαθάς (ΓΣΕΒΕΕ): «Πληγή» για την εστίαση η αύξηση του λειτουργικού κόστους
Ανανεώθηκε:
«Πληγή» για την εστίαση είναι η αύξηση του λειτουργικού κόστους κατά 44% λόγω ενέργειας και πρώτων υλών, σύμφωνα με τον Γιώργο Καββαθά.
Συγκεκριμένα, όπως επισήμανε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων και συναφών Επαγγελμάτων, το επόμενο διάστημα υπάρχουν πολλές ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις που επιβαρύνουν τις επιχειρήσεις εστίασης οπότε δεν είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι για το μέλλον, ανέφερε.
«Αναμέναμε μείωση του ΦΠΑ στο 13% σε ολόκληρη την εστίαση πράγμα που δεν έγινε και μάλιστα αυξήθηκε ο ΦΠΑ στα αναψυκτικά από 1ης Ιανουαρίου. Γενικά στην εστίαση είχαμε μείωση του όγκου των παραγγελιών αλλά και της συχνότητας των παραγγελιών», κατέληξε ο κ. Καββαθάς, μιλώντας στην ΕΡΤ3.
Όσον αφορά το 2023, ο κ. Καββαθάς σημείωσε πως ήταν μια καλή χρονιά γενικά για την εστίαση, ενώ καλή ήταν η εικόνα και την περίοδο των γιορτών, παρότι υπήρξαν κάποιες ακυρώσεις, λόγω προειδοποιήσεων για τον κορονοϊό.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Τέλη» στην εστίαση: Πώς θα αποδίδονται
Πότε ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις - Ποιες Κυριακές θα ανοίξουν τα καταστήματα
Τέλος οι διώξεις για χρέη σε Εφορία και ΕΦΚΑ - Η νέα διάταξη για την πτώχευση
04:00
Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα τέλη κυκλοφορίας: Αναλυτικός οδηγός
03:00
Ποια ημερομηνία κλείνουν τα σχολεία για τις διακοπές των Χριστουγέννων
02:00
Φορολογικές υποχρεώσεις: Ποιες πρέπει να τακτοποιηθούν μέχρι τέλη του 2025
01:00