ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρεις λόγοι που αξίζει να επενδύσει κάποιος σε βίλα δίπλα στο golf του Costa Navarino

Τρεις λόγοι που αξίζει να επενδύσει κάποιος σε βίλα δίπλα στο golf του Costa Navarino

Κάποιοι προορισμοί έχουν συνδεθεί με συγκεκριμένες εποχές, για παράδειγμα τα Ζαγοροχώρια με τον χειμώνα ή τα νησιά το καλοκαίρι. Υπάρχουν, όμως, και προορισμοί που μπορεί να τους επισκεφθεί κάποιος και τους 12 μήνες του χρόνου, καθώς η γοητεία τους και οι δραστηριότητες που προσφέρουν δεν γνωρίζουν «εποχικότητα».

Μάλιστα, ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός όσων αποφασίζουν να επενδύσουν σε κάποιο ακίνητο το οποίο και θα μπορούν να επισκέπτονται κατά το δοκούν.

Σε περίπου 3,5 ώρες από την Αθήνα και 45 χιλιόμετρα από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Καλαμάτας, υπάρχει ένα σημείο που αποτελεί πόλο έλξης όχι μόνο για εγχώριους επισκέπτες, αλλά για το διεθνές jet set. Η Costa Navarino αναβαθμίζει τη Μεσσηνία και υπάρχουν τουλάχιστον τρεις λόγοι για να επενδύσει σε κατοικία στην περιοχή.

#1 Επαφή με τη φύση

Η Μεσσηνία φημίζεται για την ομορφιά της, και όχι τυχαία. Κάθε γωνιά της είναι πανέμορφη, με υπέροχες πεντακάθαρες θάλασσες και ιστορικούς οικισμούς. Κοντά στην Πύλο και την Costa Navarino, συναντά κανείς τη Γιάλοβα, έναν παραθαλάσσιο οικισμό στον κόλπο του Ναυαρίνου, μέσα σε ένα ξεχωριστό φυσικό τοπίο.

Η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας είναι ένας από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Ευρώπης και μέλος του δικτύου Natura 2000, καθώς αποτελεί καταφύγιο άγριας ζωής, ιδιαίτερα των μεταναστευτικών πτηνών που ταξιδεύουν από την Αφρική για τη Βόρεια Ευρώπη. Ερωδιοί, φλαμίνγκο και κορμοράνοι είναι μόνο μερικά από τα 254 είδη πουλιών που βρίσκουν καταφύγιο ή παραμένουν στην περιοχή για να ξεκουραστούν λίγες ώρες. Μάλιστα, εκεί συναντάται και ο αφρικανικός χαμαιλέοντας που θεωρείται είδος υπό εξαφάνιση. Πολλοί είναι αυτοί που επιζητούν κάτι παραπάνω από το να κάνουν βόλτα σε αυτό το φυσικό «μνημείο», γι’ αυτό και επισκέπτονται και το παρατηρητήριο πτηνών που υπάρχει στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας.

Μια λωρίδα αμμόλοφων χωρίζει τη λιμνοθάλασσα από την παραλία της Βοϊδοκοιλιάς. Το χαρακτηριστικό της σχήμα που θυμίζει «Ω», η ψιλή άμμος και τα μπλε και πράσινα νερά παραπέμπουν σε κάποια εξωτική παραλία, και όχι σε Ελλάδα. Επιπλέον, ακολουθώντας από τη Γιάλοβα ένα μονοπάτι μέσα στα πεύκα και τις βελανιδιές, θα βρεθείτε σε ένα παραδεισένιο σκηνικό, τον Καταρράκτη Καλαμάρη.

Η διάσημη παραλία της Βοϊδοκοιλιάς στη Μεσσηνία

#2 Ευεξία

Με την καθημερινότητα να χαρακτηρίζεται από έντονους ρυθμούς, δεν είναι λίγοι αυτοί που αναζητούν έναν άλλο τρόπο ζωής. Πιο μακριά από τα αστικά κέντρα και πιο κοντά στη φύση, πιο ισορροπημένο.

Η Costa Navarino προσφέρει πολλές δραστηριότητες στη φύση όλο τον χρόνο, οι οποίες συμβάλλουν θετικά στην επιθυμητή ψυχική και σωματική ευεξία, άρα και στην ισορροπημένη καθημερινότητα, με σεβασμό στο περιβάλλον, τις παραδόσεις και την τοπική κοινωνία. Ποδηλασία και πεζοπορία, golf, καγιάκ, τένις, καταδύσεις και ιστιοπλοΐα είναι κάποια από τα αθλήματα που μπορεί να κάνει κάποιος στις εγκαταστάσεις της Costa Navarino, η οποία προωθεί έμπρακτα την ευεξία όσων διαμένουν στις εκτάσεις της.

#3 Η διαφορετική εμπειρία κατοίκησης

Η κατοικία δεν αποτελεί απλά έναν χώρο διαμονής, αλλά αντανακλά τον τρόπο ζωής κάποιου. Όταν ένα αρμονικό οικιστικό περιβάλλον καθρεπτίζει την προσωπικότητα και την καθημερινότητα των ιδιοκτητών του, τότε συμβάλλει στην ισορροπία τους και αποτελεί τον προορισμό στον οποίο θέλουν να επιστρέφουν καθημερινά.

Στο ξενοδοχειακό συγκρότημα της Costa Navarino βρίσκεται μία κομψή, νεόκτιστη βίλα μεγάλης έκτασης, η οποία περιλαμβάνει εσωτερικούς χώρους που καταλαμβάνουν 143 τ.μ. και βοηθητικούς χώρους 92 τ.μ. στο υπόγειο. Η κατοικία αποτελείται από ένα μεγάλο σαλόνι με τζάκι, τραπεζαρία, μία πλήρως εξοπλισμένη ανοιχτή κουζίνα, ένα master υπνοδωμάτιο με μπάνιο, ένα WC ξένων και δύο ακόμα υπνοδωμάτια – ξενώνες που μοιράζονται ένα μπάνιο.

Οι εξωτερικοί χώροι δημιουργούν ένα περιβάλλον ηρεμίας, καθώς η βίλα διαθέτει πισίνα, μια εξέδρα με ξαπλώστρες για τον ήλιο και σκεπαστούς χώρους με alfresco καθιστικά για δείπνο κάτω από τα αστέρια, ενώ έχει θέα στο γήπεδο του golf και τη θάλασσα. Καθώς βρίσκεται εντός της Costa Navarino, η κατοικία προσφέρει πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες του συγκροτήματος, συμπεριλαμβανομένων των εστιατορίων, του room service, της παραλίας, του spa, των γηπέδων golf 18 οπών (σε τρία διαφορετικά σημεία) και τένις και των υπαίθριων δραστηριοτήτων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κατοικία και τους 12 μήνες του χρόνου.

Σημειώνεται πως οι ιδιοκτήτες της βίλας, που είναι προς διάθεση από τον οίκο Christie’s International Real Estate και την Πλουμής-Σωτηρόπουλος, δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τη συντήρηση και την καθημερινή λειτουργία της, καθώς το ξενοδοχείο αναλαμβάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες μέσω καθημερινού service, ενώ επωφελούνται και από τις υπηρεσίες της ομάδας concierge.

Η ανάγκη για έναν άλλο τρόπο ζωής, πιο ήρεμο και σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον, είναι ίσως πιο έντονη από ποτέ. Σε απόσταση 45 χιλιομέτρων από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Καλαμάτας και τρεισήμισι ώρες από το κέντρο της Αθήνας, μία βίλα στην Costa Navarino καλύπτει όλες τις απαιτήσεις για αυτόν τον τρόπο ζωής.