ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παπαλεξόπουλος (ΣΕΒ): Νησίδα σταθερότητας και προοπτικής η Ελλάδα

Παπαλεξόπουλος (ΣΕΒ): Νησίδα σταθερότητας και προοπτικής η Ελλάδα
ΣΕΒ

«Νησίδα σταθερότητας και προοπτικής» αποκάλεσε την Ελλάδα ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, στο πλαίσιο της σημερινής Συνέντευξης Τύπου στα Γραφεία του ΣΕΒ για την παρουσίαση της έρευνας «Business Pulse 2023 - O Σφυγμός του Επιχειρείν».

Συγκεκριμένα, κατά την τοποθέτηση του στα Γραφεία του ΣΕΒ, ο κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος δήλωσε:

«Σε έναν κόσμο που καμία φορά φαίνεται ότι έχει χάσει την πυξίδα του, η Ελλάδα είναι μια νησίδα σταθερότητας και προοπτικής. Η ετήσια έρευνα του ΣΕΒ για τις επιχειρήσεις που θα μοιραστούμε σήμερα καταγράφει πρόοδο και συγκρατημένη αισιοδοξία για το μέλλον.

Αναδεικνύει όμως ταυτόχρονα την ανάγκη για επιτάχυνση των αλλαγών τόσο από τις επιχειρήσεις, όσο και από τη δημόσια διοίκηση. Οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν πλήρη συνείδηση της ανάγκης για αυτοβελτίωση, ότι επενδύοντας στους ανθρώπους τους και στην τεχνολογία, όχι μόνο οι ίδιες θα προκόψουν, αλλά θα συνεισφέρουν και στις οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις της εποχής.

Ταυτόχρονα, όμως, οι επιχειρήσεις αναδεικνύουν την ανάγκη για περισσότερη τόλμη στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν για να συνεχίσει να βελτιώνεται το επιχειρηματικό περιβάλλον. Εστιάζουν σε θέματα όπως, η πάταξη της φοροδιαφυγής, η επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης, η μείωση της γραφειοκρατίας και η βελτίωση της δημόσιας διοίκησης. Η μείωση του κόστους ενέργειας, η μείωση της φορολόγησης των στελεχών και ίσως το πιο σημαντικό, η βελτίωση και αναβάθμιση των δεξιοτήτων που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουμε όλες τις προκλήσεις.

Είμαστε σε μια συγκυρία που ένα άλμα προς τα μπροστά είναι εφικτό και θα μας ωφελήσει όλους. Είναι στο χέρι μας, αλλά απαιτεί αποφασιστικότητα, ξεβόλεμα και συνεργασία.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ