ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου της Vodafone Ελλάδος

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου της Vodafone Ελλάδος
VODAFONE

Στα ίδια περίπου επίπεδα κινήθηκαν τα έσοδα από υπηρεσίες για τη Vodafone Ελλάδος κατά το γ’ τρίμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους της εταιρείας (Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2023) με τη θυγατρική του βρετανικού τηλεπικοινωνιακού ομίλου να παρουσιάζει ελαφρά αύξηση στον αριθμό των συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας αλλά και νέα, μικρή πτώση σε εκείνο των ευρυζωνικών συνδέσεων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ενδιάμεσα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο βρετανικός τηλεπικοινωνιακός όμιλος, στο τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2023 η Vodafone Ελλάδος είδε τα έσοδα από υπηρεσίες να διαμορφώνονται σε 218 εκατ. ευρώ έναντι 216 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου οικονομικού έτους. Η οργανική αύξηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ομίλου, είναι της τάξεως του 0,6%, ενώ στην ανακοίνωση της Vodafone αυτή η ελαφρά άνοδος αποδίδεται στην βελτίωση των μεγεθών στον τομέα των εταιρικών πελατών και στη συνεισφορά των έργων του δημοσίου τομέα. Οι εταιρικοί πελάτες αποτελούν πλέον ένας από τους τομείς όπου ο βρετανικός όμιλος θέλει να δώσει ιδιαίτερη έμφαση, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Vodafone δεν ανακοινώνει πλήρη οικονομικά στοιχεία για το α’ και το γ’ τρίμηνο του εκάστοτε οικονομικού έτους.

Όσον αφορά στους πελάτες, στο τέλος Δεκεμβρίου ο αριθμός των συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας διαμορφώθηκε στα 4,290 εκατ., αυξημένος κατά 15 χιλιάδες σε σχέση με το τέλος του αμέσως προηγούμενου τριμήνου. Η Vodafone, πάντως, στην ανακοίνωση της κάνει λόγο για 41 χιλιάδες νέους συνδρομητές συμβολαίου, ενώ η μείωση των συνδέσεων καρτοκινητής ήταν της τάξεως των 26 χιλιάδων. Το αποτέλεσμα ήταν το ποσοστό των συνδέσεων συμβολαίου να διαμορφώνεται πλέον στο 45% της συνολικής βάσης στην κινητή τηλεφωνία. Πάντως, το μέσο μηνιαίο έσοδο ανά πελάτη (ARPU) παρέμεινε σταθερό στα 10 ευρώ για το συγκεκριμένο τρίμηνο (16,2 ευρώ για τα συμβόλαια και 5 ευρώ για την καρτοκινητή).

Στις ευρυζωνικές συνδέσεις, ο αριθμός των πελατών στο τέλος Δεκεμβρίου διαμορφώθηκε στις 937 χιλιάδες. Οι απώλειες κατά τη διάρκεια του τριμήνου ήταν της τάξεως των 3 χιλιάδων.

Αξιοσημείωτη είναι, επίσης, η εντυπωσιακή αύξηση της κίνησης δεδομένων στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της Vodafone. Στο τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2023 έφθασε στα 112.873 TB όταν το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου οικονομικού έτους ήταν στα 68.410 TB.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ