ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μάθε τον τρόπο για να δημιουργήσεις τη δική σου start-up

Μάθε τον τρόπο για να δημιουργήσεις τη δική σου start-up

Διάσημα applications εμφανίζονται το ένα μετά το άλλο και οι ιδέες νέων με όρεξη, φαντασία και επιχειρηματικό πνεύμα αλλάζουν τα δεδομένα στη σύγχρονη αγορά εργασίας. Η έννοια των start-ups ακούγεται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια και αποτελεί μια σημαντική διέξοδο στην Ελλάδα της κρίσης. Μία μόνο ευρηματική ιδέα μπορεί να προσφέρει καλύτερες προοπτικές σε εκείνους που επιμένουν να τολμούν.

Όλο και περισσότεροι νέοι αποφασίζουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να υλοποιήσουν τις ιδέες τους και να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους. Έτσι, οι σημερινοί εικοσάχρονοι γίνονται οι πιο επιτυχημένοι επιχειρηματίες του αύριο. Δημιουργούν τις λεγόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις, που αποδεικνύουν πως η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τη νεανική επιχειρηματικότητα. Κάποιες από αυτές καταφέρνουν να ξεχωρίσουν, να αυξήσουν τα έσοδά τους και να επεκταθούν εκτός συνόρων.

Μία εγχώρια start-up που κατάφερε να ξεχωρίσει είναι η εταιρία thegadgetflow.com. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα gadget site στον κόσμο με μεγάλη επισκεψιμότητα και πελάτες από το εξωτερικό. Οι δημιουργοί της, οι οποίοι είναι απόφοιτοι του BCA, έχοντας εξειδικευμένες γνώσεις στο digital marketing και γνωρίζοντας την αγορά εργασίας προσφέρουν στις επιχειρήσεις όλο το πακέτο για να μπουν στον ψηφιακό κόσμο!

Τι πρέπει όμως να κάνει μια start-up για να γίνει επιτυχημένη; Ποιος είναι ο οδηγός επιβίωσης στην αγορά και ποια είναι τα μυστικά της επιτυχίας για μια νέα εταιρεία;

1

Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο φαίνονται. Δεν αρκεί μόνο μία καλή ιδέα για να αναπτυχθεί και να πετύχει μια νεοφυής επιχείρηση. Χρειάζεται πολλή δουλειά, υπομονή, χρηματοδότηση, χώρος εργασίας και κυρίως καθοδήγηση.

Ποιος όμως μπορεί να προσφέρει όλα τα παραπάνω;

Επιχειρηματικά πλάνα για εκκολαπτόμενους επιχειρηματίες

Εμείς ανακαλύψαμε πως το BCA δίνει την ευκαιρία σε εκείνους που πραγματικά ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν και να εξελίξουν μία πετυχημένη νεοφυή επιχείρηση. Το Κολλέγιο, σε συνεργασία με τον επιχειρηματικό φορέα Found.ation προσφέρει σε φοιτητές και αποφοίτους τη δυνατότητα να βιώσουν την εμπειρία ενός πραγματικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, να έρθουν σε επαφή και να αλληλεπιδράσουν με την κοινότητα των start-ups.

2

Πιο συγκεκριμένα, από τον επόμενο Οκτώβριο, το BCA Incubator, θα αποτελέσει τη θερμοκοιτίδα νέων επιχειρηματικών ιδεών. Οι σπουδαστές και οι απόφοιτοί του θα γνωρίσουν σε βάθος το τεχνολογικό οικοσύστημα των start-ups, μέσα από μια σειρά οργανωμένων ενεργειών όπως open-office-hours, community και networking events με επιτυχημένους εκπροσώπους του οικοσυστήματος και corporate innovation workshops.

Επιπλέον, η Σχολή θα φιλοξενήσει καταξιωμένους founders/CEOs από την Ελλάδα και το εξωτερικό που θα μοιραστούν τα μυστικά και τις εμπειρίες της δικής τους διαδρομής. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι οι εκκολαπτόμενοι επιχειρηματίες θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα προσωπικά τους επιχειρηματικά πλάνα και να λάβουν πολύτιμες συμβουλές για την εξέλιξη της ιδέας ή του προϊόντος που αναπτύσσουν.

3

Στο πλαίσιο αυτό, θα λειτουργήσει και το Founders School, για όσους φοιτητές και αποφοίτους που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν τη δική τους start-up αλλά και για στελέχη επιχειρήσεων που κάνουν ταυτόχρονα τα πρώτα επιχειρηματικά τους βήματα. Το πρόγραμμα που θα παρακολουθήσουν θα είναι διαμορφωμένο με βάση τις πραγματικές ανάγκες μίας ομάδας που ετοιμάζεται να ιδρύσει τη δική της επιχείρηση. Οι συμμετέχοντες θα βιώσουν τις πραγματικές συνθήκες αγοράς και θα αποκτήσουν τα εφόδια που χρειάζονται για να ακολουθήσουν μία επιτυχημένη πορεία. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα παρουσιάσουν τις ιδέες και τα προϊόντα τους σε επενδυτές και συνεργάτες του Ομίλου και οι καλύτερες ομάδες, θα συνεχίσουν σε προγράμματα του Found.ation.

Η συμβουλή μας: Όταν υπάρχει καθοδήγηση από τους ειδικούς, η δημιουργίας μίας start-up γίνεται πιο εύκολη. Ενημερωθείτε για τις εξελίξεις και τις τάσεις της αγοράς και ξεκινήστε τη δική σας διαδρομή στον επιχειρηματικό κόσμο. Γιατί, όλα είναι μια «ιδέα»!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ