ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Όμιλος ΥΓΕΙΑ: πάνω απ’ όλα ο άνθρωπος

Όμιλος ΥΓΕΙΑ: πάνω απ’ όλα ο άνθρωπος

Στον Όμιλο ΥΓΕΙΑ προτεραιότητά μας είναι να υπερβαίνουμε το πλαίσιο των Ηθικών και Κοινωνικών Αξιών που διέπουν μια Εταιρεία και να εφαρμόζουμε την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, τόσο στις συναλλαγές μας και στις δραστηριότητες του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, όσο και σε δράσεις που στόχο έχουν τον άνθρωπο και αποβαίνουν σε όφελος της κοινωνικής οικονομίας. Το μοντέλο Εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, στηρίζεται σε 4 άξονες: εργαζόμενοι, περιβάλλον, οικονομία & αγορά και κοινωνία.

Ο τρόπος λειτουργίας του Ομίλου ΥΓΕΙΑ διακρίνεται από σαφείς διαδικασίες και ανθρωποκεντρικά συστήματα, τα οποία διευκολύνουν τους εργαζόμενους στην εκτέλεση των καθηκόντων τους. Επενδύουμε στον ανθρώπινο παράγοντα και στην επαγγελματική ανάπτυξη των εργαζομένων, προσφέροντας ένα ασφαλές εργασιακό κλίμα, οικειοθελείς παροχές, καθώς και συνεχή εκπαίδευση και εξέλιξη.

Η φροντίδα και η βιωσιμότητα του περιβάλλοντος αποτελεί δύο από τις πιο ξεκάθαρες δεσμεύσεις του Ομίλου ΥΓΕΙΑ. Εφαρμόζουμε μέτρα που οδηγούν όλο και πιο κοντά στη «πράσινη» λειτουργία των εταιρειών μας, όπως χρήση φυσικού αερίου, ανακύκλωση αποβλήτων & χαρτοκιβωτίων, λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας, ενώ υιοθετήσαμε το Σύστημα Υπηρεσιών Διαχείρισης Εκτυπώσεων (Managed Printing Services ‐ MPS), επιτυγχάνοντας σημαντική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και χαρτιού. Ταυτόχρονα, τα απεικονιστικά εργαστήρια του ΥΓΕΙΑ και του ΜΗΤΕΡΑ έχουν υιοθετήσει Πληροφοριακά Συστήματα PACS (Picture Archiving and Communication System) και RIS (Radiology Information System) και δεν χρησιμοποιούν πλέον films.

Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ έχει ενσωματώσει στη λειτουργία του Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης (Κ.Ε.Δ) κατά την κατάρτιση του οποίου, λήφθηκε υπόψη το σχέδιο κώδικα εταιρικής διακυβέρνησης για τις εισηγμένες Εταιρείες του συνδέσμου ελληνικών Βιομηχανιών (Σ.Ε.Β), και οι γενικώς παραδεκτές αρχές της Εταιρικής Διακυβέρνησης που εφαρμόζονται εντός των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής ένωσης. Στον Όμιλο ΥΓΕΙΑ λειτουργούμε με διαφανείς και αξιοκρατικές διαδικασίες, υιοθετούμε συστήματα παρακολούθησης κινδύνων με γνώμονα τη διαφύλαξη τόσο του εταιρικού συμφέροντος, όσο και των συμφερόντων των μετόχων της Εταιρείας, και όλων όσων συνδέονται με αυτήν.

Σε αυτή τη δύσκολη και αβέβαιη συγκυρία για την Ελληνική Οικονομία αλλά και σε επίπεδο του κλάδου υγείας στον οποίο δραστηριοποιούμαστε, δεν επαναπαυόμαστε, αντιθέτως αντιμετωπίζουμε την κάθε κρίση ως ευκαιρία και νέα πρόκληση για να γινόμαστε καλύτεροι. Έχουμε ξεκάθαρο όραμα, σταθερές δεσμεύσεις, συνεπή στρατηγική, διαφανείς διαδικασίες, βέλτιστες πρακτικές και προσήλωση στις ηθικές αρχές διακυβέρνησης, ενώ παράλληλα κινούμαστε με γνώμονα τη συνεχή αναβάθμιση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Με την πεποίθηση ότι ο ηγέτης του κλάδου πρέπει να δίνει το παράδειγμα, οι δράσεις μας είναι πια σχεδόν καθημερινές, ενώ παράλληλα φροντίζουμε για την ενδυνάμωση της κοινωνικής και οικονομικής θέσης του Ομίλου. Στο εν λόγω πλαίσιο, αναλαμβάνουμε συστηματικά πρωτοβουλίες με στοχευμένες και συντονισμένες δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη βελτίωση της καθημερινότητας του κοινωνικού συνόλου και στην ανάπτυξη της κοινωνικής ευημερίας.

Από το 2010 προχωρήσαμε σε έκδοση απολογισμών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ενώ το 2015, εκδόθηκε ο απολογισμός της τριετίας 2012‐2014. Στους απολογισμούς είναι αποτυπωμένες οι πρωτοβουλίες που αναλάβαμε για δράσεις που πιστεύουμε ότι ήταν αναγκαίες, αλλά και η ανταπόκρισή μας στα πολλά αιτήματα που δεχθήκαμε όλα αυτά τα χρόνια, στηριζόμενοι πάντα στην συλλογική προσπάθεια της Διοίκησης και των εργαζομένων του Ομίλου ΥΓΕΙΑ. Οι απολογισμοί βρίσκονται αναρτημένοι στις ιστοσελίδες των Νοσοκομείων μας www.hygeia.gr, www.mitera.gr, www.leto.gr

Πρόγραμμα «ταξιδεύουμε για την υγεία»

Το 2013 σχεδιάσαμε το πρόγραμμα «Ταξιδεύουμε για την υγεία» με στόχο να καλύψουμε τις ανάγκες των κατοίκων μικρών νησιών και ορεινών κοινοτήτων που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες. Το πρόγραμμα στηρίχτηκε στην εθελοντική συμμετοχή ιατρών αλλά και εργαζομένων του Ομίλου ΥΓΕΙΑ (νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό). Με τη μεταφορά σύγχρονου εξοπλισμού, ιατρικών μηχανημάτων και άλλων υλικών, οι χώροι που επισκέπτεται η εθελοντική ομάδα του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, μεταμορφώνονται κυριολεκτικά σε «εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείου» μέσα σε λίγες ημέρες, προκειμένου να εξετάζονται με ασφάλεια & άνεση οι κάτοικοι, οι οποίοι, έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν από διαφορετικές ειδικότητες ιατρών (περίπου 16 ειδικότητες κάθε φορά) και να κάνουν διαγνωστικές εξετάσεις (υπερηχογραφήματα σώματος, triplex καρδιάς & καρδιογράφημα, αιματολογικές εξετάσεις, pap-test, σπιρομέτρηση κ.ά.). Ταυτόχρονα, ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ προσφέρει όπου χρειαστεί, ιατρικό εξοπλισμό, φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό. Μέχρι σήμερα, έχουν γίνει 6 εθελοντικές εκστρατείες, έχουν εξεταστεί περισσότεροι από 7.450 κάτοικοι και έχουν διενεργηθεί περισσότερες από 30.000 ιατρικές και διαγνωστικές εξετάσεις (Λειψοί & Αγαθονήσι, Καρπενήσι, Κάρπαθος, Καλάβρυτα, Καλαμπάκα, Λέρος).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ