Εντός του Οκτωβρίου το τελικό σχέδιο διάσωσης της Μαρινόπουλος
Στις αρχές Οκτωβρίου εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο το τελικό σχέδιο διάσωσης της Μαρινόπουλος, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και οι διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες για την αναδιάρθρωση των δανείων της Σκλαβενίτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Μαρινόπουλος πρόκειται να υποβάλει προς το δικαστήριο αίτηση για επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης με βάση το άρθρο 106 του Πτωχευτικού Κώδικα το αργότερο μέχρι τις 7 Οκτωβρίου.
Οι διαδικασίες για τη διασφάλιση της συναίνεσης των πιστωτών της Μαρινόπουλος είναι σε εξέλιξη, καθώς έχουν ήδη σταλεί στους πιστωτές οι επίσημες επιστολές που ζητούν τη συγκατάθεσή τους στο «κούρεμα» των υποχρεώσεων κατά 50%.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει διασφαλιστεί ανεπίσημα η αποδοχή εκ μέρους σημαντικού ποσοστού των πιστωτών, καθώς οι τελευταίοι αντιλαμβάνονται ότι καλύτερη λύση για τη διασφάλιση των συμφερόντων τους, έστω και μερικώς, δεν προκύπτει από πουθενά.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα υπάρξει επίσης πλήρης καταβολή των χρημάτων που οφείλονται σε εργαζόμενους της Μαρινόπουλος οι οποίοι αποχώρησαν το προηγούμενο διάστημα οικειοθελώς, κλείνοντας συμφωνία τμηματικής καταβολής αποζημιώσεων. Μέρος των χρημάτων θα καταβληθεί πριν από τον σχηματισμό της «νέας εταιρίας» και μέρος στη συνέχεια, σε δόσεις, όπως προβλέπεται από τα συμφωνητικά που έχουν υπογραφεί.
Παράλληλα, η διαδικασία αναδιάρθρωσης των δανείων της Σκλαβενίτης αφορά δάνεια συνολικού ύψους 55,8 εκατ. ευρώ με ημερομηνία λήξης τον Ιανουάριο του 2018.
Το Δεκέμβριο του 2016 ο όμιλος Σκλαβενίτη θα έπρεπε να αποπληρώσει δάνειο 12 εκατ. ευρώ και 39,8 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο του 2017.Σύμφωνα με πληροφορίες οι τέσσερις συστημικές τράπεζες αποφάσισαν να δώσουν δεκαετή περίοδο χάριτος μέχρι το 2026. Το επιτόκιο έχει καθοριστεί στο 3% συν Euribor.
SPONSORED
Στους δρόμους ξανά οι αγρότες των Σερρών με τα τρακτέρ - Μπλόκο από την ΕΛ.ΑΣ.
11:50
Μαλδίβες: Μητέρα και κόρη, ερευνητές και ο εκπαιδευτής τους τα θύματα της τραγωδίας
11:41
Χάρι και Μέγκαν ετοιμάζουν κινηματογραφική μεταφορά βιβλίου για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν
11:26
Eurovision 2026: Ανατροπή στα προγνωστικά - Ποια χώρα πέρασε τον Akyla
11:25