ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συμφωνούν να «κουρέψουν» τις οφειλές της Μαρινόπουλος

Συμφωνούν να «κουρέψουν» τις οφειλές της Μαρινόπουλος

Εντός του Οκτωβρίου ευελπιστούν ότι τελικώς θα κατορθώσουν να πάρουν τακτική δικάσιμο οι συνυπογράφοντες τη συμφωνία εξυγίανσης της Μαρινόπουλος ΑΕ και οι εξελίξεις θα τρέξουν με την ταχύτητα που απαιτεί η περίσταση, σύμφωνα με πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν.

Το δικαστήριο ανέβαλε για τις 14 Δεκεμβρίου 2016 την εκδίκαση της αίτησης για την ένταξη της Μαρινόπουλος ΑΕ στο άρθρο 99, ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αυτό είναι άνευ ουσίας πέραν του γεγονότος ότι παρατάθηκε για έναν μήνα η προστασία της εταιρείας από τους πιστωτές της. Οπως έχει προγραμματιστεί, στις 30 Σεπτεμβρίου πρόκειται να υποβληθεί αίτηση για την ένταξη της εταιρείας στις διατάξεις του 106β και θα κατατεθούν το σχέδιο εξυγίανσης και η συμφωνία των πιστωτών που συγκεντρώνουν τουλάχιστον το 60% των συνολικών οφειλών της εταιρείας.

Ήδη απεστάλη στους πιστωτές από την Price Waterhouse για λογαριασμό της Μαρινόπουλος ΑΕ επιστολή με την οποία ενημερώνεται ο κάθε πιστωτής για το τι περιλαμβάνει η συμφωνία εξυγίανσης και του ζητείται η συναίνεση για το κατά 50% «κούρεμα» των οφειλών του.

Σημειώνεται ότι με την τελεσίδικη απόφαση του αρμόδιου δικαστηρίου για την έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης, οι όροι που θα προβλέπονται θα ισχύουν για το σύνολο των πιστωτών, ανεξαρτήτως της συναίνεσής τους ή μη στη συμφωνία αυτή.

Πηγές αναφέρουν ότι το ποσοστό του 60% μπορεί και να υπερκαλυφθεί, δεδομένου ότι μεταξύ των ελληνικών προμηθευτικών επιχειρήσεων υπάρχει διάθεση να συναινέσουν στο «κούρεμα» των οφειλών της Μαρινόπουλος ΑΕ προκειμένου να πάρουν έστω και τα μισά χρήματα που τους οφείλονται, διότι σε περίπτωση πτώχευσης θα τα έχαναν όλα και η ζημιά θα ήταν πολλαπλάσια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ